Събитието е планирано за 20 август. Сватбата вече се подготвяла усилено от близките на дипломат номер едно в родния му град. Церемонията ще бъде в градината на резиденция “Евксиноград”.

Отсега е ясно, че ще има църковен и граждански брак. Поканени са гости на младите не само от България, но и от чужбина, тъй като и двамата имат приятели в цял свят. Премиерът Бойко Борисов ще е кум на сватбата, а сопраното Валентина Корчакова, която е поканена за кума, е приятелка на младоженците. Тя е завършила френската гимназия в София и Консерваторията, изпълнява главни роли в почти всички спектакли на Музикалния театър.

Николай и Гергана са заедно от почти две години, но се познават още от 2007 г. Любовта им пламва в Брюксел, макар и не от пръв поглед, когато двамата работят в Европарламента. За първи път външният министър представи изгората си пред обществото на концерта за пострадалите от Хаити на 14 февруари 2010 година в Модерен театър. Гергана Григорова продължава да работи в Брюксел като сътрудник на евродепутата от ГЕРБ Владимир Уручев.

Снимки на Николай Младенов и бъдещата му съпруга >>