Гръцка мусака

5 средно големи патладжана, 9 тиквички около педя дълги и не много дебели (за да нямат семки), около 1,200 картофи (желателно по-големи - по лесно се работи), 1,200 - 1,300 телешка кайма прясно-смляна и безсолна, 1 морков (настърган на дребно ренде), 1 кутийка (250гр) доматено пелте, 1 кутийка (250гр) накълцани домати, 1 голяма глава лук, 1-2 скилидки чесън, риган, черен пипер, щипка кимион, зехтин, 1 кутия сос бешамел (Гьотис или Морфат), 70-100 кашкавал (настърган на ситно ренде).

Обратно в новината

Коментари - Гръцка мусака | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като запържите картофите , патладжана и тиквичките , оставете ги върху кухненска хартия да се изцеди олиото и след това работете по описания начин , но по - добре е най - отгоре да са тиквичките . Ако не се изцедът продуктите , мусаката става много мазна и неприятна за консумация , също за предпочитане е свинска или смес кайма. Съветвам ви от личен опит.