Kакви са разходите за отглеждане на едно дете

В началото децата струват на родителите си най-вече време и нерви.

Обратно в новината

Коментари - Kакви са разходите за отглеждане на едно дете | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато мама е самотна майка от ромски произход, но живееща и раждаща от N-ти мъж, изобщо не й пука дали ще има памперси, кърпички, адаптирано мляко, креватче, дрешки (маркови и не), кошарка, бебефон и прочие. Е, как оцеляват чаветата? Ума ми не го побира.

ЗАБРАВИХТЕ И ЗА ЦИГАРКИТЕ НА МАЙКИТЕ - ОЩЕ 100ЛВ.

А сега да сметнем колко ни струва един депутат и да теглим чертата кого да изхвърлим

точно

Да не забравяме, че децата може да са две или три ... Да не забравяме, че едно млазо сем-во или живее под наем или плаща кредит. И най-важното само единият родител работи и се страхува да не остане без работа.

А сега някой да напише колко струва издръжката на дете инвалид.

Само за памперси и мокри кърпички, които са абсолютно необходими разхода на месец надхвърля 100 лева. А ако се окаже, че майката няма кърма, тогава разходите набъбват значително.

не разбирам само защо са нужни тези мокри курпички.от тях дупетата на бебета се зачервяват.достатучно е да се забурче добре с памперса или сус суха курпа;в наи-лошя случаи с обикновено вода;но отнема повечко време.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

много пари се дават за изхранването на бебетата ако майките нямат кърма. около 15 лева за три дни и вие можете сега сами да сметните колко идва на месец да храниш бебето си с адаптирано мляко..... и какви са разходите.... и когато парите са малко е още по-зле. ако имаш достатъчно средства няма значение колко са ти големи децата...

как е скъпо,тя държавата дава толко средства да се отгледат деца и плащта детски .майките само да си седят и да си гледат децата.

Ани

Ако децата в училище от 1 до 12 клас носеха униформи и телефоните бяха напълно забранени в училище , не само в часовете, а и в почивките - на децата нямаше нужда да им се обясняват такива неща. От друга страна компютърът е единственото нещо, за което си струва да се инвестира, но само ако се използва за обучение на детето и стига да се ограничи използването на skype, facebook и други глупави сайтове като тези за запознанства и т.н. Така че проблемът отново опира в българското образование и това, че никой не желае да направи каквато и да е промяна. Имаше простести срещу въвеждането на униформи, защото социално слабите семейства няма да могат да си позволят униформите - в някой от развитите страни, където униформите са задължителни те струват дори наполовина на средностатистиюески тениска, жилетка, панталон и обувки. И разбира се учебници и учебни помагала - представяте ли си, че целта на образованието ни не беше разни професори да печелят от учебници, а учениците наистина да учат - е в такъв случай можеха да не се задължават родителите да купуват тези прескъпи учебници, а можеха учителите да ги предоставят за фотокопиране...Но всичко това не зная дали може да стане, защото най-важното от всичко е определени страни да печелят пари на гърба на и без това изнемощелите родители :(

Малко си краен, но си ПРАВ! И още нещо: като няма държава - книгата е по-скъпа от наркотиците! Облъчват децата постоянно, промиват им мозъците...нищо добро не ни чака!

По - голяма глупост нямаше как да съчините. Вместо на напишете, че държавата като иска да поощри раждаемостта трябва да премахне или редуцира ДДС за детските стоки, вие ми пишете за втора употреба. Че тя България се превърна в една голяма втора употреба и народа й се превърна в такава за управляващите (от всички партии).

1.Памперси - 29 лв. месечно 2. Ако детето е на адаптирано мляко - около 100 лв. месечно 3. Пюрета - 70 лв. месечно 4. Дрехи - около 50 лв. месечно 5. Кремове, кърпички и друга козметика - 20 лв. месечно средно Така на месец си трябват минимум 170 лв., ако не е на кърма стават 270 лв. Еднократни харчове: 1. Креватче - 380 лв. 2. Количка с 3 коша - 500 лв. 3. Бънджи - 150 лв. 4. Шезлонг - 70 до 150 лв. 5. Столче за кола - 100 лв до 600 лв. 6. Шишета, биберони - 100 лв. 7. Стерилизатор - 60 лв. 8. Подгревател на шишета за мляко - 40 лв. 9. Бебефон - 50 до 300 лв. ако е с камера 10. Кошара - сгъваема - 100 до 250 лв. 11. Активна гимнастика - 50 до 100 лв. 12. Раждането струва от 300 до 1000 лв. в добра клиника. Това са главните харчове. И не всички хора роднините затрупват къщата с необходимия инвентар.

Ое по време на бремеността отиват около 500-600 лева за прегледи и изследвания, а раждане в клиника може да ти излезне над 1500 лева

Браво-много добре описано

Ами незнам кой го е писал , но баба знае 2 и 200.Аз съм родила в държавна болница безплатно / безкрайно съм доволна от грижите на целия екип / , по нормален начин.Изгледах детето си с количка от 250лв / комбинирана - ставаше лятна и зимна / - без 3 коша.Не използвах бейбифон , просто детето спеше при нас.Нямаше отделно креватче и сгъваема кошара - имаше едно.Бънджи нямаше също / бях чела , че са вредни - въпрос на личен избор , но не е задължително да има /.За мен това не са главни разходи , а допълнителни.С другото описано съм съгласна , че е от първа необходимост.

Присъединявам се към Раждала! :) Аз също родих без избор на екип. Избрахме количка за 240 лв., която да е удобна и маневрена, не с 3 коша и 50 други екстри. Детето едва ли разбира в какво го возиш, виж, мама-снобка си има повод да гледа от високо, защото бута количка от 1500 лв. :))) . Бейбифон, подгревател за шишета, стерилизатор, бънджи...как ли са ни гледали едно време без такива екстри!!?? Бебчо си е в нашата стая, апартаментът не е като хасиенда и дори да не съм в стаята при него, го чувам, ако заплаче. Няма доверие на стерилизаторите за микровълнова, изварявам си шишетата. Не подгрявам предварително приготвено мляко - правя го на момента. За бънджито няма да коментирам - говорила съм с ортопед и от медицинска гледна точка е вредно. Активна гимнастика ни подариха, но почти не я ползваме (на бебчо не му е нитересна). Шезлонг и столче за кола сме взели най-обикновени, без екстри и не мисля, че вършат по-лоша работа от тези, на които има стикер на известна марка... Не смятам, че детето ми е ощетено, защото не го отглеждаме, заобиколено от маркови и прескъпи вещи. Любовта, която му даваме, е най-ценното! :)

Бънджи, шезлонг, бебефон????? са все от първа необходимост:):) за активна гимнастика - определено отива си стотаче, ако мама и тате ги мързи. :):) Предлагам и гледачка, че ако бебчо заплаче току виж до психотерапевт стигнем.

Много, много приятна статия :) Много добре структурирана с много истини, върху които е хубаво да помислим :) И все пак децата ни наистина са безценни :)