Бебета, кърмени ”при поискване”, са по-интелигентни?

Бебетата, кърмени не по час, а когато те сами си поискат, развиват по-висока интелигентност. Това разкрива британско проучване на университета в Есекс, цитирано от "Ди Велт".

Обратно в новината

Коментари - Бебета, кърмени ”при поискване”, са по-интелигентни? | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мале въйй не думай. ..Бах..

Спомням си , че ме хранеха при поискване по 10 -15 пъти на ден. На 5 год бях много интелигентен и тежах само 52 кг. въпреки IQ - то си не можех да разбера защо ме нарекоха "кашалота" .

Е, чак сега разбрах защо ми куца интелигентността... Мама много е държала на режима!

Според мен логиката е друга: това, което яде по график става като роботче - спи и яде без да се напъва да мисли. Докато другото от съвсем малко преценява кога иска и кога е гладно и свиква да "управлява". Оттам му се развива и мозъка малко повече.

Абе вие с очите ли сте зле или просто сте хранени под режим, т.е.тъпи! Не четете ли, че става дума за хранене при поискване от бебето НЕЗАВИСИМО от храната - кърма или адаптирано мляко!!!

Глупости! Чудят се каква нова простотия да измислят! а ако по някакви причини майката не е могла да кърми изобщо.. заболяване, например.. значи ли това, че детето няма да толкова интелигентно, колкото кърмено такова?

Със сигурност, Мими! От години се знае, че каквито и боклуци да добавят в адаптираните млека не могат и на 50% да достигнат състава на кърмата - Истинското мляко за човешки бебета. Факт е, че кърмата е жива клетка и че дава страшно много полезни вещества на бебета. Съвсем логично е кърмените бебета да са и по-интелигентни от некърмените, защото са получавали най-ценната и полезна храна в най-ранния период от живота си.

Прочете ли статията? Или директно скокна на коментарите?!

А замисляла ли си се, че кърмата е пряко свързана с околната среда, начина на живот и продуктите, които приема мама? Ако мама живее на 100 метра от някой ТЕЦ, ходи в запушени кафенета и се храни в макдоналдс надали ще е по-добре бебето и да суче. Само като идея.