Календарът Пирели за първи път с plus-size модел

След миналогодишната пауза за 50-годишнината на календара, тази година Пирели се завръща с истински моден бум.

Обратно в новината

Коментари - Календарът Пирели за първи път с plus-size модел | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДОБРЕ ЧЕ ГО ИМА ФОТОШОПА...

Стига сте спорили.Има красиви и грозни слаби жени, има красиви и грозни дебели жени.Най-грозни са злобните индивиди.Така, че всеки прави каквото му харесва.Другото е суета, налагана от модната индустрия.

Ох, сега и аз да се изкажа с риск да ме нерекат хейтър или пък дебелана(то няма да угодя на всички - ясно е), разгледах подробно снимките й и ....... ами дебела си е, няма спор. А тия приказки, че е"нормална жена"....да де, знам че има и по-дебели, ама това не я прави толкова "нормална". Естествено, че не може само слаби да има, но може да е по-"нормална", ако може така да се каже. Прекалено ми идва тлъста, да не говорим, че определено е загладена кожата с фото шоп. Да знам, знам че и кльощавите имат целулит, ноооо няма начин да си дебел и да не си на буци + целулит. Айде цъкайте минуси сега. (Само да отбележа че имам целулит, споко)

Да, доста е закръгленка, но нали затова е плюс-сайз модел.Гледах едно издание на шоуто на Тайра Банкс и тя там обясни, че за да си модел трябва или да си много слаб, или да си закръглен за т.нар. плюс-сайз колекции.Нормално телосложение при модел няма.Но въпреки пълничка, девойката е красива, не може да се отрече това.

Аз съм на килограмите на тази жена и съм над 40г.Никога в живота си не съм имала акне,пъпки-просто тип кожа.Понеже съм бяла имам лунички.НЯмам целулит или буци по тялото си.Смея да кажа,че момичето изглежда перфектно и съм сигурна в едно- кокалите умират от страх,че отново се връща женствеността като мода.Ким Кардашярян,Бионсе,Този модел и доста други примери.Отминаха времената на тапицираните скелети-вече само на село може да си актуална изрусена и гърчава в клин.Отдавна са на мода меките тонове в косите и меките форми в телата.Защото на Запад гей вече не е преследвано и тези които си падат по мъже,не трябва да търсят жени изглеждащи като мъже.Те си ходят с мъже.А хетеро сексуалните си ходят с жени-като тази на снимката.

Ким и Бионсе са много секси и перфектни, с форми, но не са plus size. Тази на снимката е дебелна и може само да мечтае за формите на Ким и Бионсе.

Много хубави и смислени коментари прочетох под тази статия. Но, за жалост, прави впечатление, че тези, които са писали против въпросния модел, са го направили не за друго, ачисто и просто, за да обиждат и хейтват "дебеланите". Някои дори не си правят труда да се крият зад други подбуди - като напр. "загриженост" за здравето и пр.

И да не се забравя, че мъжете не са кучета и кокали не ръфат. Във всички случаи предпочитам закръгленичкото.

До тук никой от пишещите гении не е отбелязал факта,че фигурата се дължи на структурата на скелета и на ДНКто. Има жени,а и мъже,които по рождения са едри. Имат здраво сложени тела, едри ръце,крака,ханш,гърди. И само на молитви и пости да карат-никога няма да отслабнат и да станат фиданки. Така,че не всичко се дължи на плюскането

Да, съвсем права си. И други коментирали по-долу са казали неща в този дух. Само да добавя, че някои едри по природа хора изглеждат далеч по-добре и са напълно здрави и във форма в естествения си вид, а когато се опитват насила да се приведат спрямо нечии чужди стандарти се постига тъкмо обратният ефект.

Всичко добре, но толкова е играл фотошопа, че в лице на нищо не прилича.

Stanetzz

Време беше, след като отдавна се продават "plus-size" хамбургери, пици, кола, да се възвеличаят и консуматорите им.

Ами дебела е, то е очевадно. И като оставим настрани здравословните проблеми, до които води затлъстяването, не познавам нито една дебела жена, която да не е пълна със злоба и комплекси и да не иска да е слаба.Такива жени нямат нито една нормално изглеждаща приятелка. Бройкат мъже, само за да си избият комплексите. Факт. Прочетете изказването й, че на тях, слабичките всичко щяло да им стои добре и ако това не е злоба, какво е.Хайде сега дебеланите да цъкат минуси.

Това са глупости. Изказването, че на човек с хубаво телосложение почти всичко му стои добре е самата истина, не виждам защо трябва да е злобно. Ако рамкираш така хората, говори за слаб интелект...Пълнотата е проблем и с подигравки не помагаш, виж ако искаш да вредиш да знаеш, че по този начин вредиш само на себе си.

Ясно, дебела си.

Ясно, дебела си.

Само да ви питам колко тежите, мадам?

Връзката е обратна. Не, че дебелите жени се изпълват със злоба и комплекси, дори ни най-малко нямат суета. Обратното - нещастните жени надебеляват. Когато не могат да сложат край на фактора, който ги натъжава и озлобява - тогава напълняват, по няколко физиологични причини.

Милата тя, колко е компетентна :))) А ние, бунаците, си мислим, че анорексичките са нещастни!!!! Добре, че дойде да ни светнеш по въпроса, че да ни развеселиш хахаххаха

Eli

Мале колко си злобна...

непротив малките слаби свраки са най-злобнии да отбележа че въобще не съм дебела.

Ами ако си слаба и грозна? Ако те е яд, защото по-закръглената ти приятелка успява във всичко ВЪПРЕКИ твоята по-добра фигура? Тогава е нормално да обиждаш всичко що мърда и е 2кг над твоите собствени. Познавам доста жени, които са много слаби и много злобни.Май и ти спадаш към тях /ако си жена/

Съгласна съм с това, че дебелите жени са по-злобни. Ето защо: Често съм чувала и виждала някоя дебелана да каже на някое фино (не кльощаво) момиче: "Ау, колко си слаба, защо не ядеш повече?!" Но нито веднъж не съм чула някой да каже на накого: "Колко си дебела, защо не ядеш по-малко." И кльощавото и дебелото нито е хубаво, нито е здравословно. И злобата също ...

Мисля, че налагането на пълни (над нормата) модели е по-вредно от "анорекстичната" мода по простата причина, че хората които са способни да умрат от глад са единици, докато затлъстяването с тези храни-боклуци и това обездвижено ежедневие е лесно. Пълните хора НЕ са здрави, всеки го избива нанякъде от депресии, разширени вени, диабет, високо кръвно и какво ли още не е свързано с наднорменото тегло даже и лоша кожа ако щеш. Това означава непълноценен живот завързан за лекарствената (и тази за добавки) индустрия. За индустрията дебелия човек е златна мина - дрехите обикновено са по-скъпи (бельото особено), ползва повече лекарства, лекари, добавки, антицелулитни глупости и каквото се сетиш...и е нещастен!

Именно! Пълнотата в началото може да е само естетически проблем, но с годините задължително се превръща в здравословен. Наднорменото тегло е предразполагащ актор за страшно много заболявания, а не само за диабет и хипертония. А относно естетическите измерения на нещата- не сме слепи, все пак. Дали пък няма разлика между излъсканите календарни снимки и отпуснатите телеса на снимката със зелена рокля, м?

Явно и двамата не знаете какво говорите и сте напълно "случайни", що се отнася до проблемите на анорексията /и булимията също/. На първо време, да поясня, че наднорменото тегло в почти всички случаи може да се намали, докато анорексията почти винаги е необратим процес. От нея /и от булимията/ страшни поражения претърпяват всички органи и системи - бъбреците бавно, но сигурно отказват, развива се сърдечна недостатъчност, зрението отслабва, метаболизмът се нарушава безвъзвратно...смъртта бавно, но сигурно и мъчително идва в рамките на няколко години. И всичко това заради "естетическите" простотии на разни недоклатени льольовци...:((

Пфффффф, не ми харесват. Дебелани, това е.

Eli

Между тьпи и дебели избирам дебели..

Тази млада дама отива към тлъстичката част на кантара . На мене лично ми допада Robyn Lawley , която е красиво сложена от където и да я погледнеш .

Кандис Хафин - ашколсун, машаала, аферим!

Това само показва,че жената е красива.Защо-турците са били империя 500 години.По закон са имали право на 4 жени.Нали разбирате,че като богати-като господари и с право на няколко опита-виждайки отблизо и голи жените,те са имали ВЯрна преценка,просто защото са имали право на избор.Колко тъпо да не го осъзнаваш и да пишеш глупости.

Добре де, защо жените все трябва да са красиви. Скъсахте се да говорите кои жени са по-красиви, дрън дрън. Това ли е единственото предназначение на жената- да бъде красива? Не е ли по-важно да се чувства добре и пълноценна, да е добър човек, да работи и да се грижи за себе си и за семейството си, независимо дали е 50 или 80 килограма. И жената е човек, ако не знаете, да ви кажа.

Всяка жена трябва да е красива.Не да е манекенка, да изглежда добре.Ако жената се чувства пълноценна - добра кариера, обичана, семейно щастие и т.н. тя задължително ще изглежда красива, независимо дали е 50 или 80кг.Запуснати и неподдържани жени не са приятни на никой.Те обикновенно се чувстват непълноценни, недооценени и се оправдават пред себе си, че не им стига времето.

И защо да трябва? Според кого? Значи, за да им е приятно на околните, жената трябва да е красива. А мъжа не трябва ли? Или щото той е мъж, може да си изглежда както си иска? Точно така излиза. А според мен това важи и за двата пола: кой както иска, така да си изглежда. А доста често просто нищо не можеш да направиш за определени неща във външния си вид. Ако една жена е родена невзрачна или откровено "грозна" според теб трябва да се отхвърли от обществото и да се хвърли от някъде ли? Страшно много се ядосвам на хора, които си позволяват да казват кой е грозен и кой не. А вие кои сте? Господ ли? Просто е жестоко такова мислене.

И защо да трябва? Значи, за да им е приатно на околните, всяка жена трябва да изглежда добре. А мъжете не трябва ли? И ако жената е родена невзрачна или грозна, трябва да е отлъчена от обществото и да се хвърли отнякъде, така ли?

Има начини една жена да изглежда добре, независимо как се е родила.Същото се отнася и за мъжете - както по-горе писах.За да има човек приятно излъчване и чар не е задължително са се е родил с вида на Брад Пит или Анджелина Джоли.

Всяка жена трябва да е красива,чиста,добре ,подходящо облечена.Тук не става дума за пари,мода или пластична хирургия.Вулгарността ,не е добра визия.Дори да си нормална и бедна-може да се къпеш,да се обличаш скромно,което е за предпочитане.Жената е цвете,тя трябва да е красива и нежна.

Напълно съм съгласна с "чиста,добре ,подходящо облечена". Също и с това, че вулгарността не е подходяща. Мен ме дразни само, че ако не ходиш с рокли, с високи токове, грим и тн. някои смятат, че не се грижиш за себе си и не си женствена. Еми аз пък предпочитам да съм чиста, спретната, без грим, спортно облечена с маратонки (защото се чувствам по-удобно). И заради това трябва да съм по-малко жена ли? (не се обръщам към теб, а към тези, които смятат така)

Принципно мисля ,че многообразието и красотата са най-хубавото нещо в живота ..това, което създаде модата като шаблон е вредно. Една жена може да е красива и различна и да се чувства желана.. Но все пак здравословното тегло е важно за здравето ипо слаб човек е по жизнен ..човек трябва да се стреми към здравословно хранене

Аз лично искам да видя нормални жени по кориците, т.е. отговарящи на здравните стандарти за отношение между височина и тегло (грубо казано теглото в кг трябва да е горе-долу височината в см минус 110 - това за жените). Не ми харесва нито налагането на умрелите от глад, за които упорито се носят слухове, че компенсират глада с кокаин или др. наркотични вещества, нито на тези, които са с наднормено тегло. Разбирам реверанса към пълните (има заболявания, които водят до наднормено тегло), но все пак би трябвало да доминира нормалността. Казва ви го една дебеланка, която се бори да се върне в нормите. И далеч не е задължително моделите да са с мерки 90-60-90, а да са най-доброто от себе си, да са естетични и пропорционални. Аз например при ръст 175 и тегло 65 кг винаги (допреди известно време) съм била с размери 95-70-100, просто съм с широки талия и ханш, но съм се чувствала супер, защото ми е било леко и съм изглеждала добре. И затова не се отказвам и упорито се боря с килограмите и не се връзвам на подобни реверанси. А като слагат наднормен модел на корица, ми се струва, че голяма част от пълните жени ще се поуспокоят, докато истината е, че трябва да се борят. И един съвет от опит - дори и да имате метаболитен синдром, никога не почвайте директно с хапчета, макар че повечето ендокринолози моментално ще ви ги назначат. Първо опитайте със здравословно хранене, спорт и добавки (например канела) - обикновено действат.

Какво означава нормално и кой определя какво е нормално и какво - не?

Ами ако си на ръст 1.65 и тежиш 70 кила, приличаш на бидон и като ходиш по Пиротска рязаните карабини откачат, значи трябва да спреш да набиваш. Първо не е хубаво за здравето и второ не изглежда добре. Особено млади момичета да се допускат да изглеждт така...

Госпожата иска да каже, че има норми за здравословно тегло и те трябва да се спазват. Ако ти си някоя дебелана, която само развява тлъстини и си мисли, че е много красива и ето виждаш ли модната индустрия ме подкрепя, трябва да се замислиш до какви последствия води наднорменото тегло. Човек трябва да е отговорен към себе си. Наднорменото тегло води до диабет, болест която бавно и сигурно убива.

Браво! Мисля точно като Вас, човек трябва да се бори и е срамота от тези модни "идеали" дето ни заливат от всякъде. Всеки един от нас много добре знае как изглеждат нормалните хора и те не са под калъп!

Какво толкова да я коментирам, жена като жена. Ако беше с 3 цици или с 2 сливи, да я коментирам, а тая си е най-обикновена жена. Ако ми даде зор за нещо, върши екстра работа, като ми се неще, какви ще лайфстилове и фешъни да ми прилага, мъртвецо си е мъртвец.

Защо няма нито един модел с нормална, красива и здравословна фигура. Или са някакви дебелани като тази Кандис или някакви грозни влюбени в себе си скелети. Трябва да се промотира нормалната, естествена и здрвословна фигура, нещо което в нито едно списание не виждам.

Идеята тук е не умишлено да се налага определен модел на красота, а да се измести по принцип налагането на един или друг модел за красота. Насочва се вниманието към реалистичната, средностатистическа жена, на която нищо не й пречи също да е хубава. Защото красотата е доста широко и богато понятие, за да се вмества в някакви ограничени /и повече или по-малко изкуствено създадени/ параметри.

Не мисля, че тази е средностатистическа, а е по-скоро с наднормено тегло въпреки младите си години, представям си на какво ще прилича след 10 год, например. Средностатистическа е например, при височина 165 килограмите да са в рамките 50-54 кг. Тази не знам колко е висока, но изглежда поне 70-80 кг.

Само смятай колко фотошоп е играл за да и загладят кожата, особено на задните части. НЕ мога да си представя, че толкова пухкава жена няма целулит. На някой му е прегрял компютъра да замазва портокала ....

Ти пък как определи точно, направо ме уби.Хармонията на тялото не се определя от:Щом съм висока 1,65 трябва да тежа точно 50кг и край.Това е пуберски наивно.Да не говорим, че мускулите по принцип тежат повече от тлъстините.

Даже е над 80 кила. Според мен отива към 90.

Jeni

Топ моделите от 90-те бяха нещо по средата: с извивки, но стройни, много женствени, но без сланини!

Plus size бабината ви трънкина. Свършиха ли българските думи????

Винаги са ме привличали жени с извивки и съпругата ми в момента е с много женствена фигура. Не я разбирам модата наложена от передаси, според която жената трябва да е равна.

Направо си кажи, че са те привличали винаги пълни жени, и съпругата ти в момента е дебелана.

Като сме седнали да се изповядваме, що не си признаеш и ти, че си озъбени живи мощи и няма кой да те еве? Аз също предпочитам да мекичко. Не ща да ме бодат кокаляци!

Когато мъж каже, че вена му има заоблени форми, то казано не ефимистично това звучи доста по грубо. Бог знае за кво чудо си женен, сигурно те е стрх да гасиш лампата.

Защо, моя съпруг също казва, че е женен за жена със закръглени и женствени форми, защото си пада по такъв тип тела.Аз съм висока 1,70 и тежа 60кг.Е, щом някой си признае, че харесва женствени тела, това не означава автоматично над 120кг, нали?

lu4ka

Нормални жени, които се хранят. Едно листо от маруля на ден, за да изглеждате като недолюляни анорексички - няма нужда.

... още една с мания за различие - всички сме различни, новата норма е да няма норма.

никога няма да приема това за красиво. Това са маркетинговите опити на амеркианските компании да наложат изкуствени стандарти за естетика, поради породата на своите консуматори. И това не е валидно само за модата, а във сяка една индустрия, която иска да продава. Съжалявам, но е неестетично, и ако някой иска да влезе на корицата първо да се отдаде на спорт.

Е и ебелите жени трябва да пазаруват и да са щастливи. След педерастите и лезбийките сега ни убеждават, че и дебелите жени с хубави. Анорексията е грозна както и дебелото е грозно. Хубави споре мен са жените които спортуват, а не разчитат на глад. Що се отнася за дебелите, аз лично искам някоя като Алесандра Амрозио или някоя друга мацка на Victoria's Secret, пък тези дето поддържат дебалнките да ходят да месят тестото на бучки!

"Красиво" и "грозно" са чисто субективни понятия. Имай си твоите разбирания, но те важат единствено и само за теб и не са еталон за никого. Също така - дебели или кльощави, можем да харесваме или не тези хора и без да ги обиждаме, както правиш ти. Същото важи за "педерасите и леСбийките /научи се да пишеш правилно/" - всеки за себе си е ок. Както много добре каза някой по-горе: новата норма е да няма норма - много добро попадение е тази мисъл.

Какъв ви плюс размер?! Това си е нормална жена. Трябва да се спре това изкувствено създаване на кльощавостта за модел!! Омръзна ми да гледам анорексички навсякъде!

Абе на някои си изглежда горе-долу добре, но последната снимка - не, мерси! Налагайки такава фигура за еталон за красота все едно ти казва: яжте, не му мислете, вие сте си супер. Еми не са супер! Против съм, както и съм против да налагат скелети. Хубаво бяха казали по-долу - нещо по средата, като моделите на 90те.

Никой нищо не ти "казва" - ти сам си решаваш как се виждаш и чувстваш красив. Това е замисълът. За каквото и да си "за" или "против", то важи само са теб.

Амии не, не е нормална жена. От 2 години тренирам активно и няма начин да спортуваш и да си пуфкаф/ Тази фигура не е пример за здраво тяло, защото свитетелства за липса на джижение. Напълно съм против клъощавия идеал, но да казваме на децата яжте си колкото ви душа иска понички без спорт също е лошо. Ако искате да лансирате извивки, по-добре погледнете Бионсе, Риана или Шакира.

Извинявай! Нямам против онова, което си написал(а), но обърни внимание на правописа си, че се излагаш! То не може само да спортуваш, а да не можеш да пишеш правилно на РОДНИЯ СИ ЕЗИК!!!

Като прочетох заглавието си помислих, че "plus size" значи големи цици, пък то значело дебелана ...

К'ва е таз торба бриее?

А на хаирлия да е! До година и Кончита и мъжа на Американския посланик да видим на календара! На знамето на ЕС да ги сложат... отгоре на колчето

А не разбрах той е бил временен посланик или бременен посланик или само са опитвали? "Най-бързият път към успеха е лявата лента!"

А ти да не би теб да искаш да те сложат на календара/знамето?:)))

Симпатична пухкавелка, но ако не влезе във форма, след десетина години ще е зле. Явно затлъстяването вече е пандемично и медиите са получили указания да го лансират като норма?

Медийте да не са ти в Северна Корея, много си зле. Да лансират анорексията по-приемливо ли ти е?

Мисля, че даването на аргументиран отговор на човек, който пише медиите с "й" ще е напразна загуба на време.

Е-е-е-е, най-после истински жени !!! Аман от торби с кокали... :)))

Много красива жена, макар, че такава диадема е от 60-те! Пак е ...!