Късата коса ще бъде хит тази есен

Стилистите твърдят, че късата коса ще бъде най-модерната прическа за този сезон.

Обратно в новината

Коментари - Късата коса ще бъде хит тази есен | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тая зима на мода ще са евтините трътки заради кризата..за прическите нема много значение.

Хайде, всички овце да се наредят за стригане, една по една, моля, не се блъскайте! : ) Момичета, хубави сте такива, каквито вие сами се харесвате, с прическите и дрехите, в които се чувствате удобно и красиви. Те, модните 'диктатори' често губят връзка с реалността!

проблем ще е на пролет като стане модерна дългата косица - тогава какво ще правим, като вече сме се постригали?

Късата коса трябва да се подстригва на всеки 1-2 месеца, при добър фризьор това са си разходи.

Моето мнение е, че късите прически като тази на снимката са за смели жени и не отиват на всяко лице. Но има жени, които наистина изглеждат зашеметяващо с подобна прическа. Дългите коси за мен са много женствени и смятам, че повечето жени искат дълга коса. Нооо, дългата коса стои добре само, когато е гъста, хубава, поддържана. Например дълга коса за тънък косъм изглежда зле. Моята коса е с тънък косъм и като бях на пластове с коса под раменете ми отиваше, но няма онзи хубав, гъст и подреден вид, който има косата с плътен косъм. Сега съм с прическа каре на черта и съм много доволна. Препоръчвам я за дами с тънък косъм, нито е дълга, нито е прекалено къса. Много женствена прическа. Лесна прическа за поддръжка с малко сешоар, четка и преса и всеки ме пита на издухване ли съм била. Отива ми на лицето и най-важното тънката ми коса изглежда много обемна и хубава. Така че по-долу няма смисъл да спорите - прическата се избира според типа коса и овал на лицето. Не одобрявам жени, които веят дълги, но редки и неподдържани изтощени и сухи коси. Ужасна гледка са. Прическата, както и гримът, и дрехите трябва да се подбират индивидуално, така че да подчертават предимствата и скриват недостатъците. А не да носим всичко ,което е модерно, независимо дали ни стои добре или не.

Въпрос на мнение е, наистина. Аз само ще отбележа две неща. Женствеността е комплексно качество и е резултат от цялостното обаяние - тя извира отвътре, а не избуява от върха на главата:) Също така, относно личния вкус и предпочитания няма "трябва" и "не трябва". Всичко е въпрос на собствен избор - дали ще "вееш рядка дълга коса" или ще си обръснеш главата е "правилно" и "подходящо" единствено и само доколкото ти за себе си решиш така.

Все едно чета изказване на дружинен ръководител. На теб коса "на каре" може и да ти харесва, но за мен това е прическа ала тип " стара мома". Хайде нека всеки сам да преценява кое е женствено и кое не:))

Бранша е закъсал май.Ама не ма да се подкастр...пардон постригвам.Руното си ми е мое и толкоз!!!

Какво значение има? след като всичко се върти в кръг и нищо ново не може да се измисли, но етикетът "мода" е гаранция, че първосигналните тълпи ще се бръкнат, за да изглеждат модерни - иначе няма с какво да правят впечатление и да бъдат забелязани.

Моята коса расте много,много бързо.Една,две години съм с дълга,после средно,после къса...И цвета сменям.Като гледам снимките в албума-все съм различна и това много ми харесва.Моята приятелка от 30 години е с една и съща прическа и не иска да чуе за друга...хората са различни...

Честата смяна на прическите и цвета на косата, е сигурен признак, че не сте доволна от личния си живот, затова искате постоянно да променяте нещо...

Аз пък искам да имам дълга коса, но не мога да стигна повече от 57 см.; плюс това фризьорките ми орязват по 7 см и айде пак отначало. Обожавам дългите коси, но явно не са за мене; до колкото знам дължината до която може да стигне косата е генетически обусловена, моята стига до определена дължина и спира да расте. Не е болка за умиране, но все пак... някои искат цици, други искат огромни бицепси, трети искат косища...

А на зима май ще е хит празният корем, тъмното и судено жилище и най вече магазините "секънд хенд".

Да ама ако си я подсрижете много може да изпуснете няколко поредни моди на дълги и средни коси. Така че леко с глупостите които пишат по тези сайтове.

Много се изкушавам да попитам и за тенденциите в интимната прическа г-ца Деницова, но силно се опасявам, че коментарът ми ще стане видим само за регистрирани потребители ....

За там има разногласия сред мъжете :) Стила на италианското кино от 80те май още не е умрял, за радост на небрежните българки......

Изоставаш, байно с тенденцията! Щото примерно японките си присаждат даже косица, скандинавките вече и краката не си бръснат даже ...

Ако всички си подстрижат косата по " последен писък на модата" вече няма да е индивидуалност, а просто копиране.

Наистина, що за изостанало и ограничено схващане е това жената обезателно да е с дълга коса?! Доста смешно е някои хора да си въобразяват, че мнението им е едва ли не "висша инстанция" относно това кой с каква дължина на косата "трябва" да бъде. И жените, а и мъжете, избират прическа, с каквато се харесват и според тях им отива. Лично аз съм с къса коса и така много ми допада, а ако някой има друго виждане - нека го прилага спрямо себе си.

Е кой пък ти е определял с каква коса да бъдеш? От какво е оплакването, не мога да разбера!

Някъде в коментара ми да видя думичката "определя"? Смешното е да считаш, че хората "трябва" да бъдат с една или друга прическа, защото, видиш ли, ти си решил така. И да плюеш тези, които имат друга идея за собствената си коса /а и далеч не само за нея/.

Късата коса е и по-практична и по-секси. С дълга коса ходят повечето жени,като на мнозина от тях дори не им прилича. Или пък просто висят безформени фандаци,но дълги.Банално е. И подкрепям,че възрастна жена с дълга коса е не особено приятна гледка.

Без да искам ти цъкнах минус! Съгласен съм, че възрастна жена с вееща се от вятъра пепелява коса навежда мисли само за баба Яга и нищо друго!

не сте прави на много възрасни жени не им отива къса коса като тази на снимката особено, но те робуват на схващането, че с възрастта косата ТРЯБВАЛО да е къса. На много жени над 70 им отива коса около лицето до брадичката или до средата на врата - което е много далеч от къса коса.... Тази къса коса на снимката не отива дори на това 18 годишно девойче.. голяма грозница.

Аз си фъкнах моята преди три години и с къса ми е по-добре, по-хубаво стои, но не такова мъжко късо, а на черта до брадичката.

Това, което сте описали, не е къса коса...

Глупости !!!

Младите могат всякаква коса да имат,всичко им отива.Жената към 50 обаче трябва да има поддържана и не много дълга коса,до раменете някъде.Иначе ми е смешка.По-нататък с годините още по-къса.Мое мнение,разбира се.

То от жена към 50 до жена към 50 има разлика. Все едно да сравняваш Николина Чакърдъкова - 45 годишна, с Моника Белучи - 50 годишна. Едната с къса коса от години, другата с дълга - също от години.

Хайде да не е Николина Чакърдъкова, ами Хали Бери!

Колко къса коса, че след определено скъсяване става грозно. Просто жената трябва да има горе долу дълга коса, която да има прическа, а както сега ги правят като ръфани от кучета!

Откъде-накъде "трябва"?! Стилове на подстригване - колкото искаш, но всички те са прически. Никой не е длъжен да се съобразява точно с твоето разбиране за прическа".

Всеки си има вкус! Просто на мен не ми допадат късоподстриганите. Факт е, че има жени на, които им подхожда късата коса, но има такива, които изглеждат нелепо.

Ако за пролетта стилистите ни препоръчат дълги коси, а ние сме се подстригали късо, какво ще правим?

Ще си купувате перуки или ще сте демоде.

:)

АКО УТРЕ СТИЛИСТИТЕ КАЖАТ,ЧЕ Е МОДЕРНО ДА СИ ОТРЕЖЕМ ГЛАВИТЕ, НИЕ КАКВО СЛЕДВА ДА НАПРАВИМ ?! ДЕ ГИДИ ТОЯГАТА, ДЕ !!! НАЛИ УЖ ТРЯБВАЛО ДА СМЕ РАЗЛИЧНИ И ВСЕКИ СЪС СОБСТВЕН СТИЛ, СЕГА ЖЕНСКА АРМИЯ ЛИ ДА ПРАВИМ ?!

Ех Миме, май на теб някой ти е отрязал чувството за хумор. Не се коси толкова. Приятен ден.

Има хубави прически за къса коса, но въпросът е там, че не на всяка жена й отива късото, а дългата коса придава много женственост, но това си е въпрос на вкус. Всяка жена има право на избор - дали да е с къса или с дълга коса.

Няма нищо женствено в късата прическа. Мъжете ги харесват, защото така жените приличат на малки момченца, а това си е възбуждащо за много представители на силния пол (макар, че НИКОЙ няма да го признае открито). За мен лично, когато една жена се превърне в мъжкарана губи много. Години наред поддържах коса с дължина около 70-80 см. Веднъж я дарих за благотворителност и всички страшно ме харесаха с новата ми "мъжка" прическа. Колко било сладко, колко било шик... аз обаче нямам търпение да порасне отново и да си стана пак жена.

Кои са тези мъже, които харесват жени с къси коси? Е, сигурно има и такива, но аз не съм срещнала до сега.

Аз например харесвам жени с къси прически и доколкото си спомням винаги съм бил така. Не виждам какъв е тоя фетиш към дълги коси. Дългата коса не те прави автоматично красива. Красива си с прическа, която ти подхожда на лицето - например жена с продълговато лице и дълга коса изглежда точно като кобила.

Моят съпруг харесва жени с къси коси - макс до раменете, и ме моли да се подстригвам редовно. А дълги, особенно прекалено дълги, не му харесват изобщо. А пък жените над 45 години с дъги коси ги нарича- позастаряла русалка.

Харесвам Хали Бери, много я харесвам! И Пинк я харесвам долу-горе, но Хали Бери как само я харесвам с къса коса ... Абе, лошо - хем е дърта, хем с къса коса, трябва да съм извратен!

Късата коса е много секси, въпроса е че много малко жени, особенно в България, могат да си позволят да носят къси прически или поне късо каре (говоря за млади жени). Да си с къса коса е вид предизвикателство, и не е за всеки, а за жени със самочуствие и за тези които не се страхуват да изглеждат нестандартно)))

То и в съседната статия има един нестандартен.Мерси.

Това за късата коса и предизвикателството е било валидно в началото на 20-ти век.

За голямо съжаление, в България си е валидно и сега с пълна сила:( Това говори много и съвсем не добре..

Е по-красива,по-женствена и по-жена с дълга коса.Късата коса е оправдание само при болестно състояние.Няма нищо красиво в това на снимката.

Стара жена с дълга коса не винаги е добре.Винаги съм била с дълга коса,но вече на 50 независимо от боядисването-умряла работа..(белите коси се боядисват,но не са жизнени).Скоро се постригах късо и много се харесвам.

Независимо от годините си е по-красива с дълга коса.За белите коси пробвайте къна,маски,серуми за подхранване.И къса пак ще е бяла.Така че,все ще я боядисвате,ако искате цвят.Но женствеността,не си отива с годините,просто ,възрастта ,ако сте жена трябва да ви омекоти.Зрелост-не случайно се казва така,да сте като мушмулата,колкото по-мека ставате ,толкова по-сладка.

"Красота" и "женственост" са широки понятия и не се вместват в ограничените представи на тесногръди индивиди.

Подкрепям с две ръце казаното!

Повръщами се от къди коси или обръснати наполовина глави.

А на мен ми се повръща от тесногръди глупаци като теб.

Като ти се повръща - пийни хапче Деган и си гледай Планета.

на кой му пука от кво ти се повръща бе? На пук на такива прости копелета като теб бих се обръснала гола глава, дреме ми на п.... дали селяци като теб ще ме "одобрят".ДГД