Модел със синдрома на Даун дефилира в Ню Йорк

Джейми Брюър стана първата манекенка със синдрома на Даун. Тя дефилира на Седмицата на модата в Ню Йорк.

Обратно в новината

Коментари - Модел със синдрома на Даун дефилира в Ню Йорк | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На закачалка всяка дреха изглежда прекрасна. Но ей такива дизайнерки аз признавам. Да съумеят да направят красива дреха за недотам красиво тяло. То на слаби телеса, тип "щеки", не е трудно и всеки го може...

Аз одобрявам навлизането в модата на пълни жени, ниски жени, жени с наследствени заболявания. Модата не е само за високи, болезнено слаби скелети, нито за напудреди позастаряващи манекенки с изкуствени циц и надути устни. Я се огледайте - колко такива жени има покрай вас? И всяка жена или мъж, без значение дали са дебели, слаби, сбръчкани или не, имат право да отидат в магазина и да ги купят хубави дрехи. Надявам се налаганата "красота" от подиумите да започне да се променя, защото не е здравословна, най-вече за децата, които искат да й подражават.

Ниски, дебели, еднокраки - всички на подиума или "Как да съсипем и критериите за красота на хората". Урра, да живей Новия световен ред! Абе, вие вярвате ли си като пишете, или просто ви звучи политкоректно - ерго, модерно???

Слава богу, всеки си има собствени критерии за красота. Един истински модист пък не би си позволил да обижда 99% от потенциалните си клиентки, защото не се вместват в неговите въображаеми критерии. Модата трябва да има за цел да се нагажда към хората, да ги кара да се чувстват добре и по-привлекателни, а не обратното.

От една страна е добре да започнем да приемаме различните, но от друга появата на това симпатично момиче (а явно и талантливо, не съм гледала филма) на модния подиум е малко... пресолена манджа. Естествено, че не всички жени са двуметрови газели, но целта на модата е елегантност, а не егалитарност. Не бива да политизираме красотата, че и нея ще изгубим.

За да е красива една жена, не е нужно да е двуметрова газела. Всъщност рядко по-високите жени са нежни, има една грубост, която идва от ръста. А и не е здравословно набиването в главите, че еди какво си само е красиво. Хората изкривяват представите си и това води до странни представи и очаквания в реалния живот...

Гледала съм я в Американска зловеща история,и според мен играе по-добре от много наши съвременни актьори.Евала на такива хора,които въпреки всичко,успяват и са приемани.Само ние,българите страним от по-различните,а често са много повече от нас.Пожелавам и много успехи!

Дали щеше да дефилира, ако не беше с Даун?

браво, красотата не е само тип "кифла". аман от скука и еднотипност!

Jeni

Дир бг обичам ви!!!

повечето в тази професия са със синдром на психическа меркантилност,нарцистични отклонения. ... да им имам и живота.

Прилича на Адел тази моделка. Между другото забелязали ли сте, че героят на Астрид Линдгрен Карлсон е точно със синдром на Даун? Първо, мъжете с тази болест са стерилни и в сексуален план си остават винаги деца. Също в един форум описваха жена с Даун, един женски вариант на Карлсон, защо не и Пипи :) - "Мария е гъркиня на 45 години, но си мисли, че е на 12 и действително се държи като 12 годишна, много обича България и разправя на всички, че е българка и че е на почивка в Гърция. Има изключителна памет, помни неща от преди 30 години, с най - големите подробности. Обожава чанти, протмонета, колиета, гривни и най - различни накити. Похапва доста стабилно, затова трябва да се ограничава. Музикална е и танцувална. Голяма е хитруша, само лафове и бисери от нея. Усещането да общуваш с такъв човек е несравнимо, да се опиташ да разбереш логиката и мисленето им."

Хахаха, минусчето явно е от някой "мъж в разцвета на силите си", който се е обидил от определението стерилен :)

Стерилен и импотентен са две различни неща. Също както здравият разум и тази тъпня, за мъжете и Карлсон.

Радвам се, че има доста човешки коментари по темата за различните. А на възмутените и потресените ще кажа, че изпитват СТРАХ. Страх от различното, страх от непознатото, страх от другостта, от нещата и хората, които не се вместват в техния кръгозор. Похвална е инициативата момиче със синдрома на Даун да излезе на сцената и по този начин да заяви СЕБЕ СИ. В цивилизованите страни толерантността към тези хора е огромна и тя не е наложена от някого, а е част от манталитета на гражданското общество. Оскотелият духовно и физически българин не може да понася хора, които се различават от него и му прилошава само като чуе думата "толерантност". Той е убеден , че тя му се налага от Америка, "ЕвроГейския съюз", Сорос, Обама и кой ли не... По същата причина не се приемат и хората с хомосексуална ориентация или транссексуалните. Много е трудна промяната в съзнанието и мисленето. Ако не я направите, обричате себе си, страната и децата си.

Абсолютно си прав(права). Тесноградието ни и предразсъдаците ни са пословични, ние повече се добливаваме кат оманталитет до арабите отколкото европейците. А тези хора ,които не приемат различните един ден може самите те да имат деца с "различия" , никой не е застрахован. OPEN YOUR MIND FOLK!!!

Като гледам какви модели има вече, има много хляб в мен! Чертая необятни перспективи - някой ден ще стана 120 кг. модел в трета възраст, със синдром на Даун!

На мен това не ми харесва.Болните хора не трябва да се дискриминират,трябва да има облекчения за тях,това е ОК.Обаче манекентка с Даун,не го приемам.Точно тези,които са решили това,се подиграват с болното момиче.Хич не ми пука,ако получа за мнението си минуси.

еми ето ти тогава един минус. голям праз, като не ти харесва.

+1000

Тъй като по-голямата част от българите мислят като теб, тези хора са принудени да не се показват и да остават незабележими. Участието на момичето в ревюто не е подигравка, подигравка с хората е вашето закостеняло мислене и простотия !

Не, драги, грешиш. Подигравка е насочването на вниманието, че жената е Даун, а ако искаха да е с равни права с нормалните, можеха да го премълчат.

Поредната идиотия, и това като парада на мъже на токчета. Момичето не е за подиума колкото и да е "добричка".

Какво лошо има в това да се даде шанс на хората с увреждания?Нали и те са хора,или ти не ги приемаш като такива?Това е едно хубаво начинание,да се види че и тези хора могат да бъдат пълноценни,а не само да бъдат подминавани и отричани от обществото.

Nормална мода за нормални жени. Xаресва ми! Xарeсва ми че все повече моделиери обръщат гръб на хърбелките от по ч0 кг на 1.80 ръст, което си е издеватеслтво от където и да го погледнеш над жената!

иска да предложи дрехи за всякакъв разпространен тип жени, а представител със синдрома на Даун е лице на голяма група по света /за съжаление/. Жената съчетава бизнес със социална ангажираност, което е също комерс, в приемливи граници..

Лошото е че се правим на богове и се опитваме да решаваме кой ще живее и кой не още преди да се е родил. Сега с пренатеста се опитват да направят това и за хората с Даун.

Харесва ми, има настроение и излъчване. Нека има повече подкрепа за хората с проблеми и техните близки! Нека тези хора излязат от домовете си

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Браво на дизайнерката, че се е доверила на обикновени хора, а не на "елитни" моделки. Браво и на Джейми, че е събрала кураж да мине по подиума. Практиката показва, че синдромът ги прави свити и не обичащи да са на показ.

Много добра идея. Има и такива хора.

Браво!!! Милите душички със синдрома на Даун заслужават да бъдат поощрени във всяко хубаво дело, което им е по възможностите. Те също имат своето място в обществото и заслужават да бъдат толерирани, още повече, защото по природа те са много мили и обичливи.

... е вярно, че душите на подобни хора са си избрали да се преродят като страдат на тази земя, то техните души вече с пречистени. Ние, 'нормалните', необременени с недъг, имаме възможността обаче или да затънем още по - дълбоко в казана или да се възвисим, зависи какво отношение ще си изберем да им покажем - тези хора са урок за нашите души на тази земя - който иска да го научи.

Браво на дизайнерката!Всички имат право да живеят .

Аман от лицемерие в тоя прекрасен нов свят!

В първият момент си казах> неее, не е красиво, синтрома е изкривил лицето й, има наднормено тегло, някак си не е за подиум. Но после разгледах отново, да, тази жена има уродливо лице, но има страхотно вътрешно излъчване ! Сякаш казва> Вижте ме, аз не съм виновна че природата ми е сторила това, но мога да живея, да съм красива и щастлива ! Браво

Откога Синтром-ът криви лица??? Какви са тези глупости?

уродливо лице....работете по-внимателно с думите..

че все пак в човека е заложено да се стреми към съвършенното и красивото..... Определено сега е века на простотиите

Да, ти току що го доказа!!!

аз ви налагам тъпата мода и моделки :-))))

Чудесна инициатива! Адмирирам! По улиците не се разхождат само анорексични, високи по над 175 см девойки и младежи. :)

Ами щом е така да излязат с омазани дрипи взети от някой варел за отпадъци. Защо са им нови дрехи - нали (според теб) трябва да се показва какво има по улиците? Простотията напредва всеки ден.

Ето затова слава богу, че това момиче е имало огромния късмет да се роди не в BG, a другаде. И да има всички шансове за живот и за спокойно развитие. Тук щеше да попадне на отбор "специалисти" като горния, които не биха й дали дори по улиците да ходи. Простотията ти... даже няма накъде да расте, BG...

Нещо не си ме разбрал! Не се притеснявай, не е задължително за хора с ограничена мисловна дейност! По улиците се разхождат нормални хора, с нормално телосложение, нормално облечени. Има и хора с недъзи, заболявания, в инвалидни колички. В България не ги забелязваме, защото няма условия те да излизат навън, но навсякъде по света хората в неравностойно положение са навън, по улиците, наравно с т.нар. нормални. Не знам къде живееш, но няма да е зле да смениш квартала,може би е в близост до някоя ромска махала, така като те чета!

Ти къде живееш, бе??? В някое гето или в някой бордей??? Кой ти каза , че по улиците се разхождат хора "с омазани дрипи взети от някой варел за отпадъци"???

Браво!!!

И кое му е "Бравото"???

Майка ми казваше - не се присмивай да не се случи на теб! Ако случайно се случи на твоя дъщеря или внучка някое от многобройните напоследък генетични заболявания ще разбереш за какво става въпрос. Не са виновни и имат право на щастие!

Браво, защото средностатистическата жена не е 180 см, 50кг и с мерки 90-60-90. А тези манекенки изкривяват представите на младите момичета за това какво е красиво и как те трябва да изглеждат и момичетата се съсипват от ужасни диети. Сега сигурно ще кажеш и защо са толкова тъпи, че да го правят? Помисли си какво е да си на 12-13-14 и да правиш нещо, защото и другите го правят. Всички сме минали през това.