Обикновените крушки се завръщат

Забранените от ЕС крушки с нажежаема жичка могат да се завърнат триумфално в нашите домакинства благодарение на ново енергоспестяващо изобретение.

Обратно в новината

Коментари - Обикновените крушки се завръщат | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Уважаема г-жо Пейчева, Вие някога да сте чували за LED? Абе дирници, какви са тия журналисти с тия тъпи статии бе ???!! Полупроводници, г-жо, полупроводници! Не цели! :)

за какво беше цялата тази лъжа-измама за лед крушките,които на всичко и ни тровят? Толкова години получавахме топла светлина от обикновени крушки, та не, трябвало да ги ликвидират...

Никъде в статията не се споменават LED крушките. Не реагирай първосигнално.

Направих си труда на намеря новината на английски. Става дума за кристал, който обхваща нажежаемата жичка и преобразува част от отделената топлина в електричество, което се връща обратно към жичката. Самият кристал не пречи на светлината да преминава през него свободно. По този начин се получава "рециклиране" на енергията и ефективност от въпросните 40%, което си е постижение, отнесено към сегашните 5% за наж. жичка и 14% за LED. Ако го смятаме в пъти, това е почти 3 пъти по-добра ефективност от LED-овете и точно 8 пъти по-добри от старите крушки.

това става, ако ползваме много скъпи качествени крушки но болшинството ползва не е толкова скъпи и некачествени крушки, които хем ни тровят, хем не са дълогтрайни

По голяма глупост във вашият сайт не съм чел !!! Имах ви за сериозна медоя,а не да преписвате някакви глупости на чуждите сайтове ! Светодиодните крушки са в пъти по економични дори и от 40% намаление на консумацията на старите ! СВЕРЕТЕ СИ ЧАСОВНИЦИТЕ !!!

Това е щото сравняват ябълки с домати. В заглавието пишат "LED осветление", а по-надолу сравняват традиционните с "флуоресцентни крушки". :)

Не мога да повярвам колко зашеметяващо зле написана новина. Хайде този който я е писал и другия дето я е редактирал преди да се появи на сайта, да погледнат още веднъж заглавието и текста. BTW "иновативните" крушки 40% по-ефикасни от стандартна крушка се казват халогенни и ги има в магазините от известен брой години. Предполагам само на щандовете на M.I.T :)

Ти пък ! Редактирал !

Да не говорим, че в заглавието съобщават за LED базирано осветление, а по-надолу сравняват традиционните и "флуоресцентни крушки". :)

който я е писал = другия дето я е редактирал