Звездите и следродилната депресия

„Нормално“ е след раждането жената, подарила живот, да е обезумяла от щастие, но понякога не се случва точно така. Някои майки изпадат и в следродилна депресия.

Обратно в новината

Коментари - Звездите и следродилната депресия | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НЕ Е СТРАШНА ПОСТ РОДИЛНАТА А Е СТРАШНА ПРЕКЛИМАКТЕРИЧНАТА

При мъжете!

И с какво т.нар."звезди" са по-различни от другите хора???

Най-прекрасното време в живота ми беше когато родих двете си деца с разлика от 8 години. Не знам какво е това следродилна депресия. Толкова бях вдъхновена и умилена от малките ми бебета, които бяха толкова беззащитни и откриващи света, че не съм имала и миг време да мисля, че фигурата ми се е развалила или каквото и там друго да е. Възстанових си физическата форма, работя, спортувам и не намирам нищо по-важно в живота си от тях!

Супер, чудесно, всички се радваме за теб! Но в статията става дума за жени, които страдат от ЗАБОЛЯВАНЕТО "следродилна депресия", и за това, какви симптоми има то и как може да бъде повлияно! Това, че ти си имала късмета да нямаш следродилна депресия, не означава, че тя не съществува, или че жените, които я получават, са с нещо по-лоши от теб! Коментарът ти, съответно, е леко безсмислен, и може единствено допълнително да нарани жена, страдаща от следродилна депресия!

Не искам да ходя на детска ясла с щерката на Кличко - само ме бие и нокаутира-а. А и не разбирам леличките - хем им се такова и тайно се надяват да прихванат и подуят шкембето, хаем после се оплакват, че не разбирали какво става и защо са наедрели в г..а.

Статията пак е написана от лаици. това е дисбаланс на хормани и се получава много често- няма общо с мъжа, детето, детството и всякакви глупости. Същото е в менопауза. Като се наместят хормоните, се оправят нещата. Често се появява след второто дете, а не след първото.

Зависи от съпруга.

Баба каза, че най-добрия лек за следродилна депресия е мотика номер 5.....или дряновица неокастрена.Ще ме извинявате мили дами, ама я нека да няма кой да ти помогне, да знаеш че трябва да се грижиш за всичко сама, защото таткото трябва да работи за да има с какво да го храниш това бебе, няма и да ти мине през ума за СД..

За много от описаните случаи тук това е вярно,но не за всички. Мили господине, роди ти поне едно дете и тогава говори. А нашите баби не са имали друг избор освен да се борят. За наше щастие благодарение на тях нашият път е по-лесен. Ние, днешните жени не сме толкова издържливи като бабите, отрасли сме в доста по-леки условия. Но не вярвам и днешните мъже да са толкова "здрави" като дядовците си. Просто светът се променя, за добро или за зло. Особено като имаш вече едно дете и се роди второто разликата е голяма. Бабите са гледали децата да са сухи, да са сити и това е. За другото не им е оставало време, защото са трябвали да мислят за препитанието. А в днешно време има толкова големи очаквания от една майка...

Стою

Само да попитам (щото съм татко) - колко големи очаквания има днес от една Майка? И колко възможности има днес същата Майка? И защо тази Майка е в МОЛа, а не в парка? Що ми говорите за баби? Сега е ваш/наш ред.

Всеки път под такава статия ще се намери някой да ни прати да копаме с мотиката :)))) А ние ще го пратим да роди 1-2 деца, да преживее всичките болки и хормонален срив, да не спи с месеци и пак да дойде да каже дали не е в депресия.

Много добра статия. Искам само да добавя, че причина за следродилната депресия според мен е енергийното изтощаване на организма. Забелязала съм, че в депресия изпадат хора, които са изразходили голямо количество енергия, независимо дали поради физическо или поради емоционално натоварване и изразходване. Даването на нов живот е голямо отдаване на енергия и това води до голямо енергийно изтощаване и затова се получава енергиен срив в току що родилата жена. Много важно е в такъв момент майката да бъде подкрепена както морално, така и чисто физически по някакъв начин, за да може да зареди батериите, както се казва и да бъде пълноценна майка и човек.

Това е хормонален дисбаланс.Както всяко нещо, свързано с женското здраве, само се гадае. Ако мъжете страдаха от това,отдавна да са му намерили лек и да са го обяснили.

Да, освен хормоналния дисбаланс, точно изтощението е причина за тази депресия.

от пари, гъзария и светлина на прожектори що да не изпадат!

Защо трябва все да си мислите,че парите са причината за всичко? Не съм богата,но и аз бях изпаднала в след родилна депресия.

И аз. Беше ужасно. И за сведение - аз съм най-обикновена, средностатистическа жена и домакиня.