Леонардо Ди Каприо взе ”Оскар”, ”Спотлайт” е най-добър филм

"Спотлайт" взе голямата награда на Академията за "Най-добър филм".

Обратно в новината

Коментари - Леонардо Ди Каприо взе ”Оскар”, ”Спотлайт” е най-добър филм | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Еди Редмейн в Датското момиче е невероятен!Играта му е нечовешки добра.Повече от всички заслужава награда.Но и Ди Каприо игра великолепно.Труден, но правилен избор на Академията.Защото ако Редмейн продължи възходящото си представяне трябва да се закрие категорията за мъжка роля.Просто друг няма да я заслужава.

Поздравления и от мен за Лео! Невероятен артист е, винаги с удоволствие го гледам. Съгласна съм, че не тази роля му е най-добрата, но и в живота е така: готов си - не те оценят, друг път не си толкова на ниво - печелиш! Важното е, че най-после получи наградата, която отдавна заслужаваше. Желая му и в личен план да му се наредят нещата - любима, бебче ... крайно време е. УСПЕХ!!!

"Спотлайт" заслужава награда. Мостът на шпионите е фалшификат. Много лъжлива идеология има в него. Пропаганден траш! Много ме кефи, че дадоха наградата ТОЧНО на актьора за второстепенна роля - роля на "руснак", противник на американската пропаганда и демокрация. Нищо че образът му също беше преиначен малко. Реалността за Рудолф Абел е различна!

Леонардо трябваше да получи Оскар за Титаник!

Наитина! И как си подхождат с Кейт! Направо са си идеална двойка!

Великолепен Лео!Чудесна реч!Браво!

Вече написах мнението си по въпроса. Сюжетната линия е заимствана от книгата "Жажда за живот" на Джек Лондон. Сцените са пресилено драматизирани. Нямам чувството, че в тая северна географска област живеят и се ползват коне. Лео е добър артист, но точно в тоя филм не е най добрият.

Баба Ванга казала на Нешка, че България ке се оправи га Леонардо Дикаприо вземе Оскар!

Хаха :)

Леонардо го прескочиха, когато правеше читави роли и му връчиха златния плешивец за стандартното му преиграване. Колкото и да си кривя душата, с тази роля и номинация не заслужаваше. Жалко за Брайън Кренстън, който игра великолепно, а и има много по-широк диапазон като актьор.

''Завръщането'' няма да се хареса на мазни сноби с папийонки,това е сигурно,прекрасен филм,за всеки,който е съхранил поне искра от мъжественото на дедите си в тялото и душата,простичък,автентичен филм като всеки гениален шедьовър

Напълно съм съгласна.Истински филм.Класическо кино,великолепна игра.За истинските неща.. И за истинските мъже.

Ами трябваше да вземе за Титаник но незнайно защо не му дадоха тогава, а за Кейт Уинслет имаше!!! Моето скромно мнение е че Лео тогава игра по-добре от двамата и всъщност филма ще остане толкова дълго помнен именно заради ЛЕО!!!

Кейт няма Оскар за "Титаник". Тя спечели за "Четецът"

От номинациите за "Оскар" следя само тези за чуждоезичен филм. Невероятното бе, че преди две години наградиха "Великата красота". Да се чудиш просто! Иначе наградите спрях да гледам към 1997, когато спечели епоса "Титаник", а следващата година се доубиха с "Влюбеният Шекспир". Характерното за американския филмов герой е, че той с свръх-човек, който, като хайдутите, силно люби и мрази, крещи, за да е убедителен, първо страда, после отмъщава, винаги защитава исконни човешки ценостти /семейство, родина/ и за финал, дори да погине, пак е победител. Това, което от години убягва на американското кино е, че между полюсите любя-мразя-крещя-мълча съществуват безброй нюанси на човешката душа и поведение, останали невидими за кинематографа, най-вероятно, защото публиката, за която се снима, отдавна ги е забарвила.

Всичко е въпрос на вкус, но Титаник е много повече от любовна история. За мен основната идея на филма определено е друга - предизвикателството на човешкия (чисто технически) гений към Бог. Затова е потънал и Титаник - заради наглостта на простосмъртните да се съревновават с Бог... "Влюбеният Шеспир" също е прекрасен филм... За мен блясъкът на Холивуд се разклати когато вместо на "Аватар" (един антивоенен и проекологичен филм), връчиха Оскар на "Войната е опиат", суперпосредствен филм, който се забравя на минутата. Но е ... политкоректен. После последваха още толкова много подобни издънки, че Холивуд за мен вече не е критерий.

Б-Р-А-В-О!!!

Невинаги дават Оскарите на бози. напротив - често награждават много читави филми: - "Влюбеният Шеспир" ... - "Английският пациент" ...

Един проблем имаше културата в България и той вече е решен ! Отдъхнах си !

Бахти преигравката, тоя му дадоха статуетка от съжаление , не от заслуга. Нито той ,нито филма струват и 5 лева!

Не е нещо титанично,но засяга проблеми като оцеляването в пустошта, готовността за саможертва в името на детето, отмъщението за смъртта на същото, геноцида над индианците в Сев. Америка, жестокостта на колониализма,всички те показани на фона на сурова природа. Не би се харесал на редовните зрителки на "На кафе", но 100% от мъжете би трябвало да могат да се идентифицират поне малко с редица черти на главните герои. Ако не могат, не са мъже;-).

не съм гледал филма, но съм сигурен че Лео е играл прекрасно както винаги, а и щом хората харесват филма, защо да не вземе Оскар. Честито - да е жив и здрав, по-големи успехи не му пожелавам - стигнал е тавана.

Време беше! Гениален актьор е. Дали филмът си струва или не- няма значение. Важното е, че той играе ролята си перфектно.

Честито на Леонардо ди Ленин! Но има да чака поне още 20 години докато получи престижната награда "Заслужил артист" на Россия!

вчера са правили наживо Титаник II

Голямо драпане,лазене,мокрене,прухтене в този филм без капка съдържание и накрая бате Лео......мамо получих "чичо Оскар". Ама какво да ги правиш Американски ценности(простотии).

Какво съдържание повече от това да има? История за борбата за оцеляване, за силата на човешкия дух. Все пак филма е по действителен случай и Глас е пълзял 320км за около 6 седмици. Проблема е че идва прехвален - един вид най-после с това Лео ще вземе Оскар. И поради това го съдиш по-строго. Филма определено е добър. Не ми е в топ 10 за всички времена със сигурност. Но ме пренесе на друго място и затова печели моето уважение.

Не мога да разбера какъв им е проблема на афроамериканските актьори. Всички мургави се клишираха дори повече от Робърт Де Ниро- заспивам на филмите с Дензъл Уошингтън,сиреч ударили са дъното. Куба Гудинг изпадна от влака някъде и играе в пълни боклуци. От Джейми Фокс след "Рей",където този талантлив чернокож играе друг такъв, нищо не съм видял. Уил Смит пък отдавна вече не е легенда;-). Джейда Пинкет дори не мога да си спомня къде съм я гледал. Има много качествени чернокожи актьори в телевизионните сериали,но никой от тях не съм чул да се оплаква. Изобщо най-великият чернокож актьор се казваше Майкъл Джексън,защото 20 години игра бяла жена;-). ДиКаприо трябваше да получи този Оскар още когато припяваше "Match in the gas tank, boom,boom!,омазан в лиги и сополи, в "Защо тъгува Гилбърт Грейп", + поне още един,например за "Авиаторът". В "Завръщането" Оскарът заслужава повече Том Харди.

Това е проблема, дадат им Оскар и спират да се напъват да играят. Добре че на Лео не бяха му дали досега, че да гледаме хубави филми.

оскар се взима за слаб филм...това беше един от най слабите филми на лео

Няма начин да не е така щом ти го казваш. Аз споделям мнението, че филма е много добър, а играта на Лео е чудесна.

Лео направи поредната си много добра роля, беше просто перфектен! Дали филмът е бил най-добрият всеки сам ще си реши, но той си изигра ролята блестящо, при това при такива ужасни условия!

Някой знае ли каква е квотата за номинирани чернокожи за Оскар ? Щото нали се сърдят, че нямало тази година. Явно е задължително да има и чернокожи, не знам После ние сме делели хората на черни и бели. Явно точно черните първо това гледат.

Не.

Аз пък си помислих за квотата за намаляване..., представих си какъв екшън(патаклама) щеше да стане.

Всичко тръгна от жената на Уил Смит, защото мъжа и не бе номиниран.

Трябваше Обама да вземе Оскар за това ,че се разплака по време речта си за контрола върху оръжията.

....следващия Оскар на Ди Каприо, ще бъде, като изиграе Ленин.

Може ли да ми обясните, какво представлява( изобличава )тази златисто-жълта фигурка наречена Оскар?

Трябва или никой да не те познава и да си играл много добре, или ако случайно ти се е разминал Оскара първия път трябва да играеш по-добре следващия. Ако си играл твърде добре още първия път, получаваш Оскара си чак когато дойде време за награда за цялостно творчество. Така че ключа е: да си играл цял живот посредствено и да избухнеш за точната роля. Леонардо върви малко като Джак Никълсън. Следващия му Оскар ще е след 10 години. Том Круз който също е изключителен актьор никога не е печелил, пак защото винаги е играл отлично.

Зависи как ще представят образа на Ленин. Ако е угодно на началството в Холивуд и съответно на тяхното началство в Белия дом, може и да вземе.

Дреме ми на оная работа кой какво е взел за нещо си отвъд океана! От тая боза, с която нон стоп ни заливат турско-американските телевизии у нас, започвам все повече да харесвам даже ония съветски филми, за които на времето се майтапехме с "хубав ли е или съветски?"!

най великият филм в историята на киното е без компютърни ефекти. Тогава имаше артисти, а сега статисти! Затова и се чудиха, чудиха на кого да дадат Оскара и като няма никой, айде на този, че и той е от актьорската гилдия все пак.

Доволен съм, че Алисия Викандер го взе при поддържащите, но съжалявам за Томас Харди.

а за Еди Редмейн?

Радвам се за Лео, той по принцип заслужава Оскар. За този филм е по-трудно определимо защото в него много говорене няма, но пак смятам, че ако не беше той въздействието щеше да е друго. За наградата за режисура и оператор съм 100% съгласен. Наградите които е получил филма са справедливи.

Айде, най-накрая, че вицове почнаха да се разправят за неговите напъни.

да закриват киното ?!? 21 век сме вече!

Много закъсняла награда - Енио Мориконе досега трябваше да спечели поне 5 оскара за филмова музика.

Абсолютно е така!

всичко е в графа детски приказки. Няма нито един смислен филм . Само комп ефектчета и се тая кой какво и как играе..боза до бозата !

а Спотлайт!?

Е, най-накрая Леонардо Ди Каприо взе тоя Оскар и сега цялата Вселена ще си отдъхне.

За Главна роля Лео не е бил чак толкова ощетен. Не за друго, но конкурентите, които взимат Оскар са много силни. И имаше мнения, че сега не заслужавал, защото не била най-силната му роля. Ами да го номинират отново за Вълкът". Ал Пачино и той е предпочитал, да получи Оскар за някоя ,,гъзарска" роля, като на Майкъл Корлеоне, но....

Ени Мориконе досега е имал само номинации и едва сега взима оскар за музика!? Ето ви един жив пример защо ролята на оскарите е силно надценена само заради това че са наградата на най-голямата киноиндустрия...

Енио Мориконе има Оскар за цялостно творчество- 2007год.

...страхотен филм и заслужена награда

Имам един въпрос: кои са 6-те номинации на Ди Каприо за Оскар. Изкарвам ги само 5 : Гилбърт, Авиатор, Диамант, Вълк, Завръщане.

А къде прочете, че са 6?

Вчера гледах БТВ и студиото за Оскари и поправиха водещата Стаси Кара, че не били 5 , а 6 и тя се съгласи - затова .И някои български сайтове пишат 6, но нещо и те не могат да ги посочат.

и една като продуцент

има и за вълка като продуцент

Леонардо ди Каприо е наистина гениален актьор! И в този случай именно неговото участие в главната роля превърна "Завръщането" от посредствен филм в нещо значимо.

Ахахах как пък го рече само това с посредствения филм. Иняриту е гениален, не по-малко от Леонардо.

btw ако му загледаш по-задълбочено филмите ще забележиш, че не само главните актьори а всички играят много добре.

Един самоцелно мрачен филм, изпълнен със самоцелно представено насилие... Изпълнението на Ди Каприо е горе-долу, но това не променя факта, че филма не струва... А всъщност има такъв потенцияал! Истинската история на Хю Глас е толкова по-интересна и може да бъде разказана по много по-добър начин, от което да излезе страхотен филм... Ама нали трябва да се правят на оригинални и да търсят измислени ефекти...

господ забавя, но не забравя

Е,най-после!Много се радвам,защото Лео Ди Каприо е един от най-талантливите актьори,които съм гледала и отдавна заслужаваше да получи тази награда!!!

Нааай-сетне се случи! Холивудският чаровник, който независимо от годините, които така или иначе се натрупват, запазва момчешкото си излъчване, най-накрая постигна мечтата си. Заслужено! Той изпълни толкова много роли, с които се наложи като един от най-добрите и непременно ще бъде запомнен! Хубаво е, че вече има в колекцията си от награди и "олимпийския медал". Честито!

Иняриту е много голям режисьор, това доста е помогнало на Леонардо да достигне до мечтания оскар. Не ми е любим актьор, но беше крайно време да вземе оскар, има доста добри роли.

Да му е честито тоя оскар! Леонардо ди Каприо ни радва с филмите си много години! таз академия най-после поумня след като феновете сами събраха злато да му направят своя оскар!

Заслужен оскар, но със забележката, че не трябваше да е първи, а пореден. Недоумявам защо досега не му дадоха заслужената статуетка. Лео е велик актьор и отдавна трябваше да има поне няколко оскара. Радвам се за него, предполагам, че за всеки актьор това си е голяма признание. Но с или без оскар, името му отдавна е вписано в историята на киното. Един от най-талантливите и добри актьори на съвременното кино.

в историята на киното са вписани и рамбовци и терминатори; даже и умиращи трудно - за тях оскари няма - таз академия има още много да поумнява

в историята на киното са вписани и трудните за убиване като Сегал

Един от членовете на Американската киноакадемия, който пожела да остане анонимен, заяви, че Леонардо ди Каприо няма да получи Оскар тази година......

винаги има интриганти и завистници...

като няма риба и рака е риба!

Да си чувал за наличието на пълен член в българската граматика?!

Молец си е попадение!

Жалко! Не, не, не ме разбирайте грешно. Леонардо е изключителен актьор и отдавна си заслужаваше тази награда. Просто академията трябваше да продължи с излагацията си. Щях да бъда удовлетворен да не му дадат и тази година и после други хора да решат да измичт срама на академията, като му дадат друга награда например Пулицър. Такъв прецедент вече има. Нобеловият комитет по физика е ненавиждал Айнщайн и може би най-великият физик на всички времена така и не получава нобел за физика. Засрамени от простотията на колегите си нобеловият комитет по химия дава нобелова награда за химия на Айнщайн.

Айнщайн има нобел по физика и то доста преди да публикува ОТО. Малко прочети биографията му.

Леле колко си тттъп.

Просто се чудя защо досега не е получавал, според мен трябва да има поне още 2-3 статуетки!

Уникален! Крайно време беше :) Браво Лео!

Браво, Лео, още от Защо тъгува Гилбърт Грей те харесвам.