Арестуваха манекенки в Иран заради снимки без покрити коси

Полицията в Иран е арестувала най-малко девет души в поредна акция срещу манекенки, пуснали в интернет свои снимки, на които косите им не са прикрити.

Обратно в новината

Коментари - Арестуваха манекенки в Иран заради снимки без покрити коси | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

скоро и у нас...

На снимките не са типични иранки-персийки които са от бялата раса и са доста привлекателни.Ясно се вижда, че тези са творения на пластичната хирургия и китосването защото са типичната кифленска визия на конвейр.Иначе безпорен факт е че исляма върна столетия назад Иран от ерата на шаха Мохамед Реза Пахлави когато държавата беше светска.

Много са красиви!Специфична красота и излъчване,като от приказките на Шехерезада!И все пак както се вижда на снимката,не са с бинтовани глави,както селянките от турския елит,а съвсем небрежно завити около главата,а част от косите също неволно леко надничат!И на други снимки в други случаи се вижда подобно забраждане на жените,както и във някои ирански съвременни филми от фестивали!

Извратени, малоумни, болни мозъци. Каквото и да кажа, все ще е малко. 21 век, хората в космоса излизат, тия живеят в първобитния строй. То да беше нещо смислено да спазват, добре, но това са дивотии продиктувани от болната им и вредна религия. Какво лошо и срамно има в косата на жената. Идиоти смахнати. Както всичко друго при тях естествено. Горките жени. Дано някой ден така да им се обърнат нещата, че матриархат да стане при тях и за мъжете им да има всякакви ограничения, унижения и терор. Това тяхното е пълно безумие.

Всички с Бурки в Европа да бъдат арестувани

Били са хубави и са се направили кичозни, като от 3-D принтер без да му сменят много-много програмата. А посегателството върху личната свобода в тези държави няма смисъл да коментирам.

Не може ли тези да дойдат при нас, а нашите "нинджи" да им ги пратим ?!?!!? Всички ще са доволни ....

дано не ги убият с камъни

Гледай сега, една банална история с тези ирански манекенки, каква интересна дискусия предизвика. По принцип жените са не точно такива, каквито ги виждаме, а такива, каквито ги въприемаме със съзнанието си. За децата майката и бащата са еталон на всички най хубаво. Не винаги, де. Нека си спомним приказката за майката на гърбавото дете, дето се радвала, че детето и има най хубавата гърбица на света. Ако обичаш една жена, смяташ че тя е най красивата. Например иранките, които срещах в Щатите, по нищо не се различаваха от жените около тях. Мъжете правеха впечатление на по симпатични от околните. По скоро по мъжествено излъчване имаха, не бяха отпуснати тумбаци. Нямаме право да съдим аятоласите за консерватизма им. Те навярно се плашат от морала на запада, където сериозен човек се притеснява да излезе на разходка с жена и деца от предлагащи любов проститутки. Крайностите са винаги вредни. Нека харесваме хората такива, каквито са.

Болни хора.

страшни парчета, кофти че трябва да живеят в такива примитивни държави. Може да си ги вземем у нас и да им пратим нашите циганьорки от Пазарджик и Мелиха като шефка на харема.

+ 100000000 Чудесно, само дето в България ще гладуват. Но може да отидат в другите страни от ЕС.

Малко приличат на шимейли с този грим, но щом иранците си ги харесват такива, хубаво.

откъде да знаеш под тоя чаршав кво се крие ...

Под чаршав нищо не може да се крие, защото чаршаВ няма.

живея в страна с много иранки.познавам лично доста.хибави са и направени много,факт.докато се оженят.защото това за тях е наи-важното. наи-важната сделка в живота им е бракът. после съвсем не са това,което са били на младини,докато са били свободни и търсещи. пак са поддържaни до небесата,благодарение на богатите им съпрузи,но вече не им пука стегнати ли са,не са ли и.т.н. видяно с очите-достоверно.със здраве!

Живях и учих в Монреал, Канада, където е пълно с иранци и не мога да се съглася с тези твърдения, особено колко са "поддържани". Имах състуденти иранци, които имаха кинти да плащат по 20 000 долара само за такси, за да следват, но смърдяха ужасно и очевидно не се къпеха и перяха, въпреки парите си. Другото, което ми направи впечатление, че попадайки в немюсюлманска диктатура забравяха масово забрадки и доста от задръжките си :). Иранските жени не са красавици в никакъв случай-тук просто са показани някои по-отбрани. Масово са много черни и с некрасиви, чисто арабски черти. Това, с което съм съгласен е,че това да се омъжат им е най важното.

Иранците не са араби.

Приличат на нашите чалгаджийки, значи като се абстрахираме от повода - за бой са си!

Арестували са ги и сега - бой, бой по непослушните д-та!

приятелите на USA, OAE и CA ca къде къде по-ненормални в това отношение, ама сега идеята съзфаване на революция в иран.

Уж много знаеш,но си непросветена,ами чети.Иран не е арабска държава,иранките и иранците не са араби.Те са персийци.Взели са арабската тъмна религия

Тия жени направо плашат! Не видях нито една в естествен вид, а тези вежди ги правят да изглеждат като от вампири!

наложили са им религията на исляма със сила и принуда, не са я взели

Само че,мъжете им са абсолютни олигофрени с комлекси ,за да омотат такава красота в чаршафи.Сега разбирам,защо този вид морал е без бъдеще.

И после казат, че исляма била миролюбива религия и заслужавала уважение. Тъй като мъжете не могат и не искат да си контолират нагона, контролират и забулват жените.

Е, защо трябва манекенките ви да са бинтовани, като мумии?! Ние откъде да знаем кой е на снимките?! Вие, може и дядо ви Мустафа да сте увили в чаршафа, като му скриете и мустаците под бурката, си е иранска манекенка, отвсякъде. Стига с тия чаршафи, че ставате смешни, производителите на бурки ли плащат за тази пропаганда, да не им се затрие бизнеса?

В Близкия изток пластичната хирургия и ботокса го няма за нищо, баси.. Всичките са подправени по много.. Иначе са много готини, де :Р

в Иран ги арестуват без хиджаб а у нас със хиджаб.... откачена работа а, иначе иранките са невероятно красиви жени и много се грижат за красотата си, и дано винаги да е така.....че иначе лошо....а мъжете им наистина са малко задръстени....

Къде са редовните плювачи, да оплюят САЩ, че са агресори и защитят демократичните арабски страни като Иран, Ирак, СА и т.н. и т.н.

Най-вероятно ще ги целят с камъни...

За инфо от извора-там пластичната хирургия е в култ ,много повече от тук.Не напразно Техеран е наречена столицата на ринопластиката,т.е на пластиките на носа.Всичките тези момичета,а и не само ,на практика всяка, която може да си позволи си прави пластика на носа.Иначе откъде това хубаво носле, типичния арабски нос ти на техния етнос изглежда ужаснона женско лице и масово се оперират.Освен това там се правят устни,скуши,ботокс,мезотерапия на лицето още от 20год възраст,в много,в много по-големи размери.Даже тук е нищо в сравнение с там.Но се прави по-професионално,по-естетично.Тези жабешки устни и тип "ужилена от оса"ги няма,много по-естествено изглеждат с корекции.А на,практика 99%имат,бес да са моделки.Но всичко е инвестирано в лицето.В телата са ужасни.Защото не ходят с къси поли и прилепнали дрехи на улицата,тялото не е на покоз, както тук и затова го позанемаряват.И и те нямат генетично добри структури на телата си.Така че колкото по ориенталска е една страна,толкова повече ест.корекции се практикуват с цел да се привлече вниманието на мъжкия пол

Ох,има доста техн.грешки,но така е като пишеш от тел

Паула, Иранците генетически нямат нищи общо с арабите. Те са перси.

Знам, че не са персийци, уж. Те сигурно и за това си правят тези пластики, за да прикрият ужасната прилика между арабския и техния етнос. Все едно ,де. Съвсем друг беше смисъла на поста- че не само в България жените полудяха по ест. корекции, даже тук сме много естествени спрямо тези в ориент. общества. И аз си мислех, че под хиджаба се крият грозно облечени жени и се шашардисах като разбрах,че отдолу за Версачета, Арманита, Диори, и обувки за по 2-3 хил $,та не знам за кои жени да ми е жал- за тези там,в хиджабите, а под тях дългите поддържани коси , винаги в прическа, потници от френска ръчно изработена фантела,елегантни диори , за бижута и обувки да не говорим. Или да ми е жал за моите посестрими- с чорлави коси като плява, хванати с ластиче на конска опашка, маратонки, за да е по-лесно в метрото( нали се сещате как крака се изпотява в маратонката) и с униформено облекло през зимата- черни тесни джинси и черно яке, за да им е удобно да ходят на работа да припечелят колкото за хляба. И се замислих -всъщност кой свят е по-добър?Ние си мислим ,че имаме свободи. А дали това е за добро наистина.

Тъпи резаняци-по смотаната религия не трябва да сте запердени, това не го пишело смотоният коран, това са изцепки на изроди и глупци, то там умните ги убиват с камъни! Даво изпукате всички!!

поради религиозните ограничения, една jена в ислама няма много вазможности да си намери сапруг по душа. затова малкото което е позволено да се покаjе, трябва да баде идеално по критериите на ислама. затова там толкова се оперират от далги носове характерни за фенотипа които е масов в страната. задалjяват ги да се покрият и какво им остава да покаzват за да се омаjят добре..... горките ...

Ирансите не са арабки .Иранците въобще не са араби,те са перси или персийци,но не и араби.Само религията им е .........абе нечовешка.

много са умни, това е сигурно. много интелигентни. голема конкуренцiя и много високи критерии поради което. познавам иранки, могат да ви прават луди оттук до края на света. едно не им харесвам само - прекрасни са докато се омаjят. после се отпускат и стават свини. раждат много поради което в някакъв момент им идва нанагорно и го откарват през просото. като млади са изключителни красавици, на по 40-50 стават отпуснати марли без капка самочувствие. промяната е много шокираща. иначе, са малко мърлеви като домакини, но са старателни и умни. ислам.....какво да ги правиш. промиват им мозаците от малки бебета.

Искам спешна екстрадация на манекенките и ще ги подложа под домашен арест - ще ги оставя само по хиджаб.

Че да направим размяна: иранците да ни пратят тези манекенки тук, а ние да им пратим там покритите с бурки циганки от Пазарджик и други градове на страната!

5454 президент!

Мацките са попрекалили с грима, но е разбираемо, че при такива ограничения нямат точна преценка как да се гримират ненатрапващо. Доста красиви има сред тях не приличат на типичните арабски циганки с изключение на клонинга на Илона Сталер. Разбира се ,хубаво е човек да е религиозен, но не и когато позволиш ралигията да ти диктува живота, още по -малко сексулния живот. В леглото религията няма място.

Всъщност в Иран е покрита само косата, т.е. лицето си се вижда и масово е гримирано. Просто е въпрос на вкус в гримирането.

Ще си позволя да те апострофирам - Не е хубаво човек да е религиозен.

Да си безбожник е по-хубаво , викаш. Не религиите са виновни, а техните интерпетации, с цел подтискане на човешния дух и държане на масите изкъсо. В исляма има много красота. Както в будизма, както и в православието. Но както всичко толкова ужасно изкривено, защото е в ръцете на безбожници,провъзгласили се за духовни религиозни водачи-дали ще се наричат свещеници или имами- все тая.

Не виждам какво се оплакват - като гледам количеството грим, лак и стилизант - всичко е покрито до сантиметър и лице и коса! :)

т.нар. цивилизован свят докога ще търпи издевателства над личности в 21 век, да вземе да се стегне и да предприеме мерки срещу варварски общества и религии, щото нормалните хора още малко ще търпят, и после само Господ ще може да оправи нещата веднъж отприщят ли се. Място за варвари в този свят няама, съжалявам за изродите дето печелят милиарди от тях.

Шашава работа.има държави където исляма е държавна религия и жените не си покриват ни главите ни косите.

къде тва бе на марс ли???

И сега следва, здраво еbане в кафявата точка и бой с камъни.

Малко се шокирах от снимките. Очаквах по-естествени момичета, то грим, устни, чудо...

те пук щото нашите булгарски момичета са много ятински нали? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

жените там, ако могат въобще да не се показват - само да си стоят и да раждат джихадисти и нови воини на Аллах

какво порно. Жени по коса, срам Иран.

Тези хора не обичат красотата - косата краси жената, не някаква забрадка, наречена хиджаб.

Не е така, има и хубави забрадки, и грозни коси, и всичко има.

И там пластичната хирургия яко е настъпила.