Парите наистина купуват щастие

"Идеалният годишен доход" за добър живот е максимум $95 000, изчислиха американски учени, но предупредиха, че всяка сума над тази прави човек нещастен.

Обратно в новината

Коментари - Парите наистина купуват щастие | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е, ама нали предната статия беше, че парите не купували щастието? Сега каква стана тя...купуват или не купуват?

Този да си завре изследването... Американското правителство му е казало да убеждава хората да не забогатяват за да може само правителството да има пари и да владее живота на хората. Идиоти!

Щастие.....Да си жив, здрав и да имаш нормални доходи да си покриваш нуждите. Все пак, ако искаш бъди щастлив, ако не искаш, си нещастен, въпрос на избор

"Богат е не този, който има много, а който има нижда от малко!" Дори да имаш всичките пари на света, ако не ти стигат - пак ще си нещастен! Изобщо с парите е сложно - ако имаш малко, не ти стигат, ако имаш много - трябва да плащаш на някой да ти ги пази, пък сън не те лови, пък вземат, че се обезценят. Ядове само!

Щастието не е в парите. Щастието е в тяхното количество- казал го е класик.А най- хубавите неща не се купуват с пари и човек не може да оцени това щастие. Нима с 95000 долара не може да си нещастен...Хубаво е да имаш онова, което не се купува с пари и пари за всичко останало,стига да има пипе за нещата без които може.

"А най- хубавите неща не се купуват с пари" ----------- Абсолютно невярно. Зависи кой какво разбира под щастие. Всичко се купува с пари, всичко. Дори и любовта на една жена може да се купи с пари. Е, в началото може да си мисли, че само те използва защото си богат, но ако покажеш такт, уважение и отношение, ако се държиш с нея като с дама, нещата започват лека-полека да се променят и в един момент осъзнаваш, че тя наистина държи на теб и те обича. А ако за друг щастието е да пътува, значи парите ще му дадат всичкото щастие. Кажете ми само едно нещо, което не може да се купи с пари? :)

1.Парите могат да купят лекарството- не и здравето. 2. Парите могат да купят секса- не и любовта. 3. Паритe не могат да купят щастие- то н е винаги е свързано с покупка. Не могат да купят харизма,талант,чар . Могат да купят къщата- не и юута на дома. И още, и още мн. др.

Надай се Гунчо, на бела ластовица... Явно никога не си срещал любовта. Това,, лека- полека,, не е любов..., но човек е склонен да се задоволи с привидността..., когато не я познава.

Например спокойствие не можеш да си купиш с пари. Не можеш да си купиш уважение, не и уважението, на онези, които си струва да те уважават. Не можеш да си откупиш обратно душата с пари, нито дори достойнството. И радост не можеш да си купиш, освен ако не си такова перде, че да не ти пречат нито войната, нито страданията на повечето хора на планетата, голяма част, от които тънат в страдания и мизерия. Ние живеем в своеобразен райски остров в България, мнозина не си дават сметка за това, защото алчно се сравняват с "напредналите" в материално отношение страни (заради които бившите колонии на тези страни тънат в небивала мизерия). Но и нашето блажено състояние няма да е за дълго, човек оценява твърде много неща, едва след като ги е загубил. Склонността на хората към презапасяване и натрупване на материални блага, отпадането на изконните ценности, няма как да останат без последици. Ако средностатистическия землянин консумираше толкова колкото средностатистическия американец, планетата вече да е загинала.

Парите дават свобода. Но не знам на каква цена, защото нямам :D

...парите има свойството - никога да не стигат.Въпрос на нагласа е дали ще си щастлив с 1000 лева или с 10 000 лева...а имат и друго свойство,което е по-опасно - развалят човека.

Парите нямат никакво свойство- те са разменно средство. Човешкото око е ненаситно и иска още и още... Не парите развалят човека, а човек видял се в много пари не знае кога да спре и какво да прави с тях. Примери много.

Парите са като шесто чувство, което ни помага да развием останалите пет. За $95K на година, ще има доста за развитие, но щастието е свързано и със количеството свободно време и не ми е ясно тези 95 K на пълен работен ден ли са пресметнати или на половин? ;-)

Ако мъжът в семейството ги печели, а жената ги харчи - средно разделено имат по половин свободен ден :))

че парите не носят щастие,иначе в българия щяха да са най-щастливите на света,но не им стига,че са несметно богати и се чудят какво да си правят парите,ами са и крадени,това допълнително усложнява нещата

На мен ми е много интересно какво наричат щастие... И после как точно "щастливите" са се доказали като щастливи, за да ги вкарат в статистика...

Колкото си по-тъп, толкова си по-щастлив...сега минимален доход за покриване на най-първобитните потребности, телефончета, парцалки и всичко е точно. Обаче, ако можеш да мислиш, това далеч не е достатъчно.

не всичко, което ни прави щастливи може да се купи, но това някои хора не го знаят и действат без да мислят.

Просто е. По-добре здрав и богат, отколкото беден, но болен.:)