Почина легендарният режисьор Милош Форман

Милош Форман - легендарният режисьор от чешки произход и носител на две награди "Оскар", почина на 86-годишна възраст.

Обратно в новината

Коментари - Почина легендарният режисьор Милош Форман | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поклон пред един гений!

Имаше си начини дори и тогава. Но нека се повеселим и да го изпратим този гений с репликата на младия Волфганг зад рояла, когато завистникът Салиери му казва "тихо" и да се изправи, че влиза императорът. Амадеус отговаря с истеричен кикот до фалцет и думите "И какво от това, да не сере мрамор в тоалетната?" Моля без цензура, това е официално в световнопризнат филм!!! Тук няма НАТФИЗ и ФакултетО по Джирналистика у Софиа!! Почивай спокойно в мир, Маестро, ще те помним докато ни има, а и всички следващи - когато светът се тресеше от всякакви студени, хладки и топли войни, ти бе пръв и надскочи всичко познато дотогава като истински хуманист и демократ! Благодаря ти за светлината в мрака и самочувствието и оптимизма, които ни вля.

"Коса"... Една легенда. Без аналог. Няма друг такъв филм. Мюзикъл да е...

Мир на праха ти, майсторе. Нека, който има якъл, да се загеда.

Чест и почитания на В.У. майстор Форман. Нека му е лек пътя. Всеки един от филмите, с кото е цитиран, стига за всичко. Знам, че няма да я бъде, но първо гледайте неговите филми, после драскайте.

Съобщението е манипулативно, защото не събитията около Пражката пролет, а окупацията на Чехословакия от СССР и войските на Варшавския договор прогониха Форман от неговата родина. Мисля, че тази неточност не е случайна.

Не Пражката пролет, а нахлуването на Варшавския пакт и Съветската армия прогони Форман от родината си.

Амадеус няма равен на себе си ! Коса е също легенда -филм,но мина това време и май само ние дето сме ги гледали ще си го спомняме. Куковичето гнездо не е лош ,но не е за всеки този филм!

да се поклоним пред великия гений създал изключителни филми за живота, за страданията, за любовта, за психиката на човека и за какво ли не..тънките философски моменти във филмите му и чуствата които владеят хората във филмите му...един смислено изживян живот отдаден на филмовото изкуство...почивай в мир Милош

благодаря за въпроса, господине или госпожо. А трябваше ли да има филм ? като Амадеус? Коса и тн Замислете се ХАРСВА ли ви БИВШИЯ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ЛАГЕР ДНЕС ?? Как живеят хората ? Вие ? вашите родители ? Познати..Помислете ?

един пореден шибан предател на Родината си на 30 и няколко години. Добре лизал мирикански господарски задници. Всъщност не е и чех

комунистът винаги е трол и пред гения, мръсен рубладжия, комунист хубави филми няма , няма изкуство няма нищо

КАКЪВ ГЕНИЙ Е ТОЗИ БЕ,ИЗМЕТ КАТО ТЕБЕ,ЕДНИ ПОСРЕДСТВЕНИ ФИЛМЧЕТА...

човече, честно ли го вярваш това което си го написал.. можеше ли да се роди филм като "Амадеус" в държавите от соц блока...

човек с мозък на чушка, едва ли щеше да напише това, ако имаше и най-малка идея, че Полет над кукувиче гнездо е един филм, отправил най-грандиозните критики към американската демокрация! И да, САЩ осигуряват много по-голям размах за творец като Форман, както и много други избягали от "рая"!

Почивай в мир великане

Да екранизираш Кен Киси с Джак Никълсън в Полет над...,хей ги там черните момчета...."Амадеус"..."Народът срещу Лари Флинт"...и "Коса",която гледах,когато бях войник! Думи нямам. За какъв талант иде реч! Поколения умни българи ще се кефят на филмите му,няма да заспиват лесно след гледането им. Светът е твой и никога няма да те забрави! Много дълбок поклон пред светлата Му Памет! Почивай в мир-обичаме те!

...let the sunshine in...rip milos...

Отиде си гениален режисьор.Светла му памет.

Бог да го прости, светла му памет! Велик режисьор!!!

Още един от великите си отиде... Благодаря му за неизмеримото удоволствие от шедьоврите които ни даде!

abasador

респект, отиде си един велик човек и режисьор, едва ли някой от нас ще забрави филми като Коса, Амадеус и Полет над кукувиче гнездо .....шапки долу. Лек ден.

стария равин казва на синът си: - Викай попа да ме кръсти. - Но тате.... - Сине, не разбираш....с мен ще умре още един антисемит.

Гениален творец. Мога да гледам филмите му отново и отново. Поклон.

Лека му пръст, невероятни са филмите му Полет над кукувиче гнездо, Коса и Амадеус.

Скърбим. Отиде си гений. Но той няма да бъде забравен никога, защото просто беше най-великият. За да можеш да направиш най-големите шедьоври на киното трябва да се родиш в лапите на социализма, да почувстваш европейските традиции и ценности и да достигнеш до американската свобода. Полетът казва всичко за системата, Коса за войната, любовта, свободата и живота, а Амадеус - за човешката душа във всичките и проявления. Просто няма какво да се добави. Поклон!

и според мен думата легендарен за случая е точната. филми, като "коса" и "полета" популярно ни напомнят какво може да направи системата с човек, ако попадне между зъбните ѝ колела, направени от хора. R.I.P. за човека.. и да е жива легендата.

Изключителен !!! Извоюва си безсмъртие с гениалните си филми !! Поклон !!!

Лубим режисьор...R.I.P.

Велик! Няма слаб филм. Да почива в мир.

да почива в мир! поклон!

Поклон. Уви, дори Холивуд днес вече не създава шедьоври от свръх-класата на Амадеус, Коса, Полет над кукувиче гнездо...

Велик и несравним! Дал най-доброто на 7-мото изкуство! Тези дни се канех да изгледам "Амадеус", просто защото е брилянтна творба. Сега ще е в негова памет. Почивай в мир, маестро!

Оставя ОГРОМНА следа!

RIP. Вечна му памет!

Наистина голяма и невъзпълнима загуба.Благодарим за всичките ти филми.RIP

Светла му Памет! Велик,велик,велик. Един от най-големите,най-незабравимите. Великолепни филми,които и децата ми гледаха с огромно удоволствие.

Поклон, дълбок поклон!

"Коса" и "Полет над кукувиче гнездо"...шедьоври!

Бог да го прости!Поклон,един огромен великан режисьор,една епоха в киното...:(

Велик.RIP!

символичен край на една епоха в киното, след него започналия отдавна потоп на псевдокино ще продължи. Вечна му памет.