И номинираните за Оскар са...

Българският филм “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“ не получи номинация Оскар.

Обратно в новината

Коментари - И номинираните за Оскар са... | Лайф.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Жалко, че не спечели! Това момче прави много хубави филми, сигурна съм, че някой ден ще се поздравим за първият български Оскар точно заради него!

Е разбрахме, че си тотал пубер, бивши българино. Няма нужда да го крещиш. ;)

Браво на създателите за добрия филм Светът е голям и спасение дебне отвсякъде - за нас той е с Оскар!

наистина би било постижение за Оскарите да номинират български филм - филмите ни са доста сериозни и смислени, е , вярно слаби са технически- , но пък американските в повечето случаи печелят, защото са зрелищни....и почти само това....аватар е опит за по - смислен филм, но ....е принципно си е зрелище в основата.....

ЗА АВАТАР БЕШЕ ЯСНО ОЩЕ ПРЕДИ ДА ТРЪГНЕ НА ЕКРАН

Не съм гледала българския филм, но самият факт, че е достигнал до този етап на номинации за Оскар, е гордост за създателите му. Успехи им пожелавам и в бъдеще! За всички, които плюят Аватар - филмът първо не е анимационен (няма да ви обяснявам разликите между ефекти и анимация). 2ро - на 1во място е по приходи в света - това да ви говори нещо? Или хората по целия свят са тъпи и не разбират от филми, затова дават пари, за да го гледат отново и отново на кино. И 3то - Аватар е номиниран за Оскар и за следните категории (освен горните) - операторско майсторство; монтаж; декори; оригинална музика; звук; звуков монтаж; специални ефекти. Цели 9 номинации ;) Освен това е спечелил други 14 награди и е номиниран за още 33. Пък вие си плюйте, щом си нямате работа ;)

ами за нищо не го е бивало, копеленцето, камо ли за българин. Затова е станал... може би американец? Или някакъв друг такъв боклук. Поне си признава падението.

Щом не са го номинирали значи е добър и ще го гледам

Жалко, че българският филм не успя да стигне до номинациите за Оскар, защото определено си заслужава. Отдавна филм не ме беше трогвал толкова много и наистина се почувствах горд, че в България започнаха да се правят подобни продукции. От друга страна Аватар, който както забелязвам е обект на злобни коментари, също заслужава всичко, което му се случва. Каквото и да се пише тук, филмът за седма поредна седмица е на първо място по приходи и в България, а да не говорим в световен мащаб. И история, и ефекти, и актьорски състав, всичко е перфектно. А мненията, че било анимация... Що за глупост? Истинската анимация сред претендените е Up и тя също е номинирана за най-добър филм, какво от това всъщност? Важното е посланието, което носи филма, а както българския, така и останалите оскарови претенденти със сигурност го носят.

Патриотизмът е добро нещо, но реализмът помага в случаи като този с нашия филм. Вижте сюжетите на другите филми и ще разберете, че нашият филм няма шанс. Ако бяхме проблемна страна, щяха да харесат емигрантската ни история. Но не сме. Ние сме в ЕС, преминали през критериите му. Германия може да създаде Бялата лента и в него се търси коренът на злото. Тази история я знае целият свят. Случвало ли ви се е да показвате България на картата на чужденци? На мен да. Казвали ли са ви, че Букурещ е столицата ни? На мен да. И това не бяха докери. Затова нашия доста добър филм не може да пробие. Хубав е, но се виждат и прототипите му. Не, че другите филми са изцяло оригинални. И определено не това е причината да го отхвърлят. Помислете си само, колко зрители ще събере в САЩ? А нали знаете ... Оскари ... разпространение ... пълни кинозали ...

До БИВШ БЪЛГАРИН(17:20):Как филма може да бъде ЧАРШАФ(SHEET)?!!Ако искаш да кажеш изпражнение(shit)НЕ СЛАГАЙ Й,т.е. не удължавай И-то.

Браво на Командарев!!!!!!!!!! Той е явление!!!!!!!!! Пожелаваме му късмет и вдъхновение! Той ще направи още изключителни филми!

4udno za6to :) toiva film e super zle pulen proval :) iazuk..4e dest godini sa go podgotviaiali

Никъде не е казано, че седесарските простотии трябва да вземат ОСКАР-и, нали? Я джар!

Нашия филм е много стойностен ,с много смисъл и вдъхновение ,за разлика от кухите американски продукции.Номират си филмите за да си покрият скъпите разходи и баламите да пълнят киносалоните.Европей и американското кино няма нищо общо,амер. филми са елементарни и с предизвестен край,свършва и го забравяш. Не искат да пускат новото ,за да не падне цената на техните боклуци.Грандоманщин нашия филм навсякъде печели наградата на публиката ,което е показателно,че е стигнал до хората.

Браво на екипа, който достигна до Оскарите. Нови успехи!!!

Българският филм е качествен и заслужава оценка !!! Не казвам, че Аватар не е добър, но съшината и представянето на двата филма е несъвместимо ! И ... Избавление дебне отвсякъде !!!

Qd me e 4e ne sa go nominirali! Ne sum go gledala no 6tom e stignal tolkova dale4 i to v stranata na filmite to nza4i e hubav! Za dr nominacii ot 4asti sum suglasna :) Mnogo 6te se radLiam Hemswortham ako Penelope Cruz otnovo spe4eli Oscar! Prekrasna e v NINE , mnogo dobre si igrae rolqta..prosto aktrisa! :) Velikoleptna e :) Uspeh i jelaq :)

Само ограничените, дребнави и прости хорица си мислят, че Аватар е много сложен за разбиране. Беше ясно как ще свърши още в първите минути!

тая класация е много зле!!! от 10те номинирани за най-добър филм съм гледал половината и не струват!

Аз мисля, че всички българи сме доста закъсали за поводи за гордост. А сред чалгата, евтиния хумор на Слави, Комици и подобни, духовната ни мизерия, филм като Светът е голям е едно красиво цветно петно и действително е повод за гордост. Покрай него, а и покрай писател като Илия Троянов, най-сетне виждаме, че и при нас мъждука някаква култура. Ти гледа ли филма?

Тва,Аватар,едвам го изтраях до края.Дип,че бях дал бая пари,иначе щях да си излеза по-рано.Поредната американска бозица.То какво може да се очаква от автора на Титаник.....

и какво му е толова уникално на Avatar - анимация да се състезава с игрални филми утре сигурно рисувани герои ще взанат награди за главни роли. А зашо забравиха за братя Стругацки и никой не коментира този факт

как разбра, че българите не ги бива за кино?! Теб за какво те биваше когато беше българин?

Аватар ще получи всички оскари защото е високо бюджетен, както стана и с Титаник. Все пак в САЩ става дума само за пари а стойностните неща не се награждават и оценяват.

Това е голям успех! Браво на създателите на филма. Не съм го гледала, но няма да го пропусна.

Глупави са ти разбиранията...дето ги нямаш всъщност. Само ограничените, дребнави и прости хорица не биха разбрали посланието и въобще цялата история на Аватар. Филмът е прекрасен. Дано спечели Оскар - напълно го заслужава.

Аватар е филмче за деца а те го изкараха кино събитие! Филмчето е клише а го представят за много дълбокомислено което е нелепо.

Тоя БГ филм е абсолютна БОЗА. Пълен шийт с извинение - абе защо българите се опитват да правят филми, като не ги бива. Смяххх

Абе, няма ли мъже тук?

Филмът е просто ПКЕКРАСЕН ! много много много хубав

Аватар е анимация , какви са тия номинации за него? И доста глупав филм междудругото.

Мария, ти пък намери с какво да се гродееш.. бая си го закъсала за гордост явно.

Вместо да плачем за оскари, да отворим старите кина! Софиянци не обичат молските салони - там ходят само селяндури!

Супер е фима ни . Надявам се да напълни салоните поне наполовината на Аватар :) Браво на хората направили този прекрасен филм.

А кои са филмите, номинирани за най- добър чуждоезичен филм?

Филмът е изключително слаб. Съжалявам да го кажа, тъй като все пак е дело на българи, но това е обективният факт.

Best Foreign Language Film of the Year Ajami (2009): Scandar Copti, Yaron Shani(Israel) Das weisse Band - Eine deutsche Kindergeschichte (2009): Michael Haneke(Germany) E secreto de sus ojos (2009): Juan José Campanella(Argentina prophète (2009): Jacques Audiard(France) L teta asustada (2009): Claudia Llosa(Peru)

Не са публикували всички категории Ние бяхме в тази Best Foreign Language Film of the Year Ajami (2009): Scandar Copti, Yaron Shani(Israel) Das weisse Band - Eine deutsche Kindergeschichte (2009): Michael Haneke(Germany) E secreto de sus ojos (2009): Juan José Campanella(Argentina prophète (2009): Jacques Audiard(France) L teta asustada (2009): Claudia Llosa(Peru)

МНОГО СЕ ЗАРАДВАХ НА ТОВА, ЧЕ НАЙ - ПОСЛЕ БЯХМЕ ЗАБЕЛЯЗАНИ. СЕГА НЕ СТАНА, НО ВСЕ ПАК СТИГНАХМЕ ДО ТУК, КОЕТО Е ГОЛЯМ УСПЕХ. БРАВО НА ЦЕЛИЯ ЕКИП СЪТВОРИЛ ФИЛМ ДОСТОЕН ЗА ОСКАР!!!!!!!!!!!!!!!

a za koi bg film stava ? kak se kazva?

МНОГО ЖАЛКО,И ВСЕ ПАК АДМИРАЦИИ ЗА СЪЗДАТЕЛИТЕ ,НОМИНИРАНЕТО СЪЩО Е ПОВОД ДА СМЕ ГОРДИ

Амиии...здраве да е. Животът продължава.

Убедена съм, че Аватар ще спечели най-много Оскари. Уникален филм! Жалко, че нашият филм не е получил номинация, но да се надяваме, че ще дойде време, когато и нашите филми ще бъдат оценени и допуснати до най-престижните филмови награди

е то беше ясно,че няма да има номинация! жалко!