8 години затвор грозят Шакира

Испанската прокуратура иска тя да плати и 23 милиона евро за 6 престъпления срещу държавния бюджет

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Грози я затвор точно толкова колкото наропоечения ми КОР. Властите предпочитат да получат огромен откуп от звездите, а не да ги хвърлят в затвора

Тия звезди защо си правят изкуствени зъби само на горното чене? Толкова е грозно!

Айде ти бъди толкова " грозен" като Шакира пък обещаваме да не ти намираме махна!

Немат пари за долни

Ами как си плащат данъците тези, които ходят на турнета? От държава в държава , така по цяла година. Парите им идват от различни държави , а накрая , напр. Испания , по кой знае каква логика иска част от тия пари - нито са на нейните граждани, нито ги е спечелил испанец. Ако никъде не им се събира половин година - как ли се процедира?

Както глобалните компании Избираш си седалище, там ти е основния "headquarters" и там плащаш

Може да си плати и в натура, като я гледам...

Долна мастия, въпреки гласа.

То па един глас, жива чалгия, ма западна уж...

Това е държава, която прилага закона!

Отивам да и ставам личен надзирател. Ще я наказвам всяка вечер по три пъти.

Ще наказваш по 30 пъти ти деснислава панелен таласъм

финансовото престъпление равно на убийството

Нина

Глупости! И в Испания законите за различни за едни и за други!

Ако докаже, че през по-голямата част от времето е била на концерти извън Испания, ще я хванат за ... законът е ясен - пребиваваш ли физически за повече от 6 месеца в дадена държава - трябва да си плащаш данъците там! Ако се водиш в Колумбия, но си 8 месеца по турнета, ако решиш, си плащаш данъците в Колумбия, които са, да речем 5%. Ако,обаче, физически е пребивавала повече от 6 месеца(ерго половин година) в Испания, има проблем. Тогава трябва да представи данъчната декларация от Колумбия, за да избегне двойно данъчно облагане, и да и вземат останалите 45%, примерно от приходите за годините. Щом не се е съгласила на споразумение, а тръгва на съд, значи си е опекла нещата - твърде вероятно е била повече от шест месеца извън Испания и може да им каже чупа ме ля пойас! Ако, обаче, просто алчнее, ще търка нара. Те в Хермания Ули Хьонес и Борис Бекер вкараха за това, че една чалгарка ли?!?

Личи си, че си инжиньерче и нямаш представа как стават нещата.

е кажи ги ти как стават. Но то ще излезе май , че е по-добре да нямаш пари, за да не изкушаваш алчни държавни служители от корумпираната Испания ( и кралят им беше прегрешил) да те преследват и да ти вземат парите, за да получат процент от тях.

Колумбийска гражданка, съдена в чужда държава Хиспаня? Доходи в Хиспаня имала ли е, че да плаща данъци в нея? Само питам, щото не съм запознат.

Я виж Кирето как оправи цяла държава за 6 месеца!

Уака -уака у гъзака.

Цигането се помисли че като е известна не трябва да плаща като нормалните хора. Айде да казват кога ще я слагат на топло да ходим по едно селфи да обадим хахах. Нема време и тая да се включи в ми ту ама онази пача Амбър Търд им пресече млякото на много дето се гласеха да лапнат по някой милион. Тия латиносите мамата са си ебали къде има да се крадне там са. Киро харварда сигурно там си е карал практиката в Колумбия

Най-благо се крадне от държавата. По време на цоца, за това се даваха по-високи присъди от кражба от човек на същата стойност. Викаха му "посегателство върху цоциалистическата собственост и обществото".

Ше върти гюбеци у пандела...

Не съм запозната с казуса в детайли, но определено мисля, че тя е обект на данъчен терор, защото е чужденка, при това с доста успешна кариера. Аз лично не се сещам за някоя испанка (повтарям испанка, а не испаноговоряща латиноамериканка), която да е звезда от световен мащаб. За испанците имах по-високо мнение, но еврогейците като цяло са много зли спрямо кадърни и успели чужденци - това е на база личен опит, а и доста познати могат да кажат същото, пак от личен опит.

Личи си, че си тъпа като галош и нямаш представа как стават нещата.

Тереса Берганса, Монсерат Кабайе как ти се струват?

Плащай, Шакиро! Плащай!

Лудницаааа е любовтаоаа. А такова де - като са ебеш с държавата идва и нейния ред.

А Хънтър Байдън? Или за този и баща му законите там не важат?

Оффф застреляйте се вече не сте оригинални. Измислете нов репертоар, че съвсем се изтърка тая плоча.

waka waka this time for africa :)

Те глобиха Монсерат Кабайе та тя пръдла ли няма да го отнесе?

това да изкараш стотици милиони и да укриеш едни 10% и да ти е спокоен живота е върховна простотия.

10% е в Б-я. В белите държави на ниво милиони е 50%. Не коментирай като не знаеш. А и всички те си плащат накрая и никой не е ходил в затвора.

Е ще продава и в панделата, какво толкова. Като излезе, ще напише автобиография, ще изпее 2 песни, ще направи филм и ще укрие още данъци.