Млада бездомна самка, тежко ранена от влак, чието спасяване изправи на крак социалните мрежи в Индия, намери приемен дом във Великобритания, пише Франс прес.

На 3-годишното животинче, наречено Роки, бяха ампутирани и двете предни лапи. След година героични усилия и лечения, то отново се научи да ходи със своите протези.

Раненото и окървавено куче бе намерено на железопътната линия през октомври 2019 година в град Фаридабад в щата Хариана. На него се натъкнал служител от железопътната полиция, предава БТА. Той предал ранената самка в индийско дружество за защита на животните, а оттам Роки била настанена във ветеринарна клиника.

Снимка: Стопкадър YouTube

"Беше почти невъзможно да се спаси едно толкова тежко пострадало куче", сподели лекуващият я специалист Махеш Верма. Той поясни, че животното било изгубило много кръв при инцидента. Наложили се кръвопреливания и двойна ампутация.

Но Роки се оказала истински боец и героично се справяла с всички изпитания.

Когато животинчето се бореше за живота си и се опитваше да използва челюстта си, за да запази равновесие, в мрежата беше разпространено видео с неговите премеждия. То трогна милиони потребители и привлече вниманието на британската фондация "Wild at Heart" (Диво сърце), специализирана в оказването на помощ на бездомни кучета по целия свят.

Снимка: Стопкадър YouTube

Организацията започна да търси приемно семейство за изстрадалата Роки. Индиец, живeeщ в Лондон, предложи да финансира протезирането на Роки. Тя направи първите си стъпки през месец юли с новите си изкуствени лапи, изготвени от специалист в Джайпур в щата Раджастан.

Днес кучето ще бъде доставено със самолет в Делхи, а оттам ще отлети за Лондон, за да бъде осиновено във Великобритания.