Приготвяне:
Tесто:

От яйцата, сметаната, брашното, захарта и содата /угасена с лимонов сок или оцет/ се забърква тесто. Дели се на две части и в едната се добавя какаото. Пекат се два блата – бял и кафяв.Тестото не е много гъсто, излива се в тава, намазана с мазнина и поръсена с брашно. Блатовете се пекат при 180 градуса около 25 мин. Блатовете се оставят да изстинат. За да не печете два блата, вземете по-голяма тава и изсипете в едната половина бялото тесто, в другата кафявото. Като се изпечат и изстинат се начупват  на малки парчета,  т.е. на хапки.

Всяко парченце се топи в разбърканата със захар сметана и се подрежда в чиния във форма на планина.

Приготвя се глазурата:
В съд слагаме на огъня маслото, млякото, захарта и какаото, нагряваме и разбъркваме до пълното разтваряне на захарта. Охлаждаме и покриваме тортата, като поливаме с лъжица или направо със съда. Пъхаме в хладилника.

Моите коментари:
Много лека, бърза, вкусна и приятна тортичка. Трябва да престои 1 ден.