1. Предпазете малките предмети, които могат да се счупят. Поставете ги в няколко чорапа и ги съхранявайте безопасно. Можете да поставите вътре уплътнение от вълна или памук, за да редуцирате рисковете от счупване.

2. Напълнете няколко чорапа с ориз или сух фасул, вържете ги и ги поставете върху радиатора. Съдържанието на чорапите се нагрява бързо и задържа горещината достатъчно време, за да ги използвате като торбички за нагревки. Ако поставите морска сол можете да ги използвате за нагряване на синусите срещу хрема.

3. Полирайте колата си със стар чорап. Използвайте чорапи от мека тъкан, поставете ги на ръцете си и втрийте продуктите.

4. Поставете по един чорап върху краката на мебелировката, докато я местите из стаите. Така няма да повредите повърхността на настилката и ще я предпазите от надраскване.

5. Можете да предпазите бельото и малките плюшени играчки в пералнята, като ги поставяте в чорап. Завържете края на чорапа и го пъхнете в пералнята.

6. Използвайте чорапите като ръкавици за почистване на повърхностите. С няколко движения можете да отстраните мръсотията от труднодостъпните части на стаята и обзавеждането.

7. Почистете с чорап замърсените хоризонтални щори. Вмъкнете ръката си в чорапчето и напръскайте със спрей. Минете между частите на щората с ръка, за да оберете мръсотията. Ако се налага периодично изплаквайте под течаща вода тъканта и я използвайте отново, съветват от comfort.bg, цитирайки Рийдърс Дайджест. Ако разстоянието не е достатъчно, за да вмъкнете ръката си, пъхнете чорапа и хванете двата му края, дръпнете леко и издърпайте по дължина, за да оберете мръсотията.

8. Срежете няколко чорапчета и ги използвайте като наколенки за децата. Те ще предпазят панталоните от протриване. Ако работите в градината и се налага да прикляквате често, поставете няколко пласта, за да не се протриват коленете ви.