Приготвяне:

Бутчетата се измиват и се поставят в дълбока тава или керамичен съд за огретен. Посоляват се, подправят се с черен пипер и струйка олио. Налива се малко вода, колкото да ги покрие бутчетата до средата им. Слагат се в загрята на 200*С фурна и се пекат до готовност, като по време на печенето се въртят 1-2 пъти и се поливат с получения сос.

Лукът се нарязва на колелца и се задушава в малко олио. Прибавя се почистеният и измит ориз. След това, ситно нарязаните магданоз и джоджен. Сотират се за 1-2 мин. Щом е готово, се изсипва се при бутчетата в тавата.

Ястието се залива с 3 ч.ч. вода, подправя се на вкус с черен пипер и сол. Печенето се продължава до готовност на ориза. Отнема около 30 минути. Поднася се топло с чаша хубаво червено вино.