Подготовката:
Зелката се измива, почиства се от кочана, нарязва се на дребно и се осолява, след което лекичко се размачква със солта, за да омекне.
Морковът се почиства с белачка, измива се и се нарязва на колелца.
Пилешкото се измива, почиства се от всичко, което не ни харесва, нарязва се на хапки и леко се посолява.

Приготвянето:
Зелето се обърква с моркова и соса и се задушава в 5 до 7 супени лъжици зехтин и 1 чаена чаша гореща вода.
В същото време пилешките хапки се запържват в малко зехтин.
Накрая месото и зелето се събират в една тава и се преместват в предварително загрята до 200 градуса фурна (ако има нужда, им се долива още малко гореща вода), където прекарват около 45 минути.

Поднасянето:

Ястието се поднася с топъл бял хляб и резен овче сирене.