0
171
Приготвяне:
Месото се измива и сотира за кратко в малко олио. Когато побелее, се залива с чашата бяло вино. Подправя се със сол, дафинов лист и черен пипер. Похлупва се и се оставя да се вари на тих огън 1 час. При нужда се долива гореща вода, колкото да покрива месото.
След това се добавят манатарките и пресните гъби, цели или на едри парчета. При нужда отново се долива вода. Задушаването се продължава с 30-40 мин, докато месото стане крехко.
Сосът се сгъстява с 1 с.л. леко запечено брашно. Вари се още 10-на мин след това. Поднася се с варен ориз, който може да се оформи на цветенце с кръгче от чедър сирене.
Месото се измива и сотира за кратко в малко олио. Когато побелее, се залива с чашата бяло вино. Подправя се със сол, дафинов лист и черен пипер. Похлупва се и се оставя да се вари на тих огън 1 час. При нужда се долива гореща вода, колкото да покрива месото.
След това се добавят манатарките и пресните гъби, цели или на едри парчета. При нужда отново се долива вода. Задушаването се продължава с 30-40 мин, докато месото стане крехко.
Сосът се сгъстява с 1 с.л. леко запечено брашно. Вари се още 10-на мин след това. Поднася се с варен ориз, който може да се оформи на цветенце с кръгче от чедър сирене.