Начин на приготвяне:
Изцежда се половината лимон. Прави се марината от сока, соевия сос, сол и черен пипер на вкус и чесъна на прах.
С маринатата се натриват добре бутчетата и се оставят за около два часа да се овкусят.
Когато са готови се слага в тавичка малко мазнина, подреждат се бутчетата, отгоре се слагат резенчета масло, прибавя се останалият лимон нарязан на филийки, нарязаните домат и морков и се заливат с чашата бира. Долива се и чаша топла вода и се слагат да се пекат в предварително загрята фурна.
Докато бутчетата се пекат се прави сметановият сос.
На котлон в съд се задушават в малко мазнина нарязани на ситно, лука и краставичките. Прибавя се сметаната. Подправя се със сол, черен пипер, чубрица и босилек. Когато бутчетата са готови се слагат в порционни чинии и се поднасят с картофите.
Изцежда се половината лимон. Прави се марината от сока, соевия сос, сол и черен пипер на вкус и чесъна на прах.
С маринатата се натриват добре бутчетата и се оставят за около два часа да се овкусят.
Когато са готови се слага в тавичка малко мазнина, подреждат се бутчетата, отгоре се слагат резенчета масло, прибавя се останалият лимон нарязан на филийки, нарязаните домат и морков и се заливат с чашата бира. Долива се и чаша топла вода и се слагат да се пекат в предварително загрята фурна.
Докато бутчетата се пекат се прави сметановият сос.
На котлон в съд се задушават в малко мазнина нарязани на ситно, лука и краставичките. Прибавя се сметаната. Подправя се със сол, черен пипер, чубрица и босилек. Когато бутчетата са готови се слагат в порционни чинии и се поднасят с картофите.