Дамите, които за пръв път излизат с обекта на желанията си, почти винаги си поръчват храна, която лесно се реже с вилица и нож и може спокойно да се яде на малки хапки.

37% от жените признават, че на първа среща никога не си поръчват зелена салата или спагети, защото консумацията им предполага нацапване на покривката и дълго увиване на храната около вилицата.

40% са на мнение, че трябва да приемат минимално количество храна и поне две чаши бяло вино, а 10% от дамите пропускат основното хранене и директно преминават към десерта и шампанското.

Мъжете също се стараят. Въпреки че имат нужда от почти двойна порция храна от тази на дамите, те обикновено се съобразяват с техните предпочитания.

42% от господата споделят, че под претекст, че "дамите винаги са с предимство", изчакват тяхната поръчка и внимателно подбират храната си спрямо тяхната. По този начин си гарантират доброто впечатление, тъй като опасността да се изложат с избора си става в пъти по-малка.

27% от мъжете изобщо не държат на яденето и полагат старание да подберат хубаво вино, с помощта на което да гарантират доброто настроение, допълват от БГНЕС.