Учени от университета в Уестминстър установиха, че гладните мъже имат нещо много общо, извън желанието за храна - те си падат по жени с по-големи бюстове, пише сайтът OK Whatever.

Специалистите направили експерименти със студенти, 65 от които били гладни и 58 - сити. На тях им били показани изображения на дами с непрекъснато увеличаващ се размер на бюстовете.

Красавиците били снимани по червени бикини и сутиени. На най-гладните участници в експеримента най-много им допаднали дамите с най-голям размер на сутиените, докато ситите предпочели по-малко надарените жени откъм деколтето.

Авторите на проучването Вирен Суами и Мартин Тове обясняват психологически тези предпочитания. Големината на женските гърди се възприема от мъжете с оглед на това колко мазнини е способна да натрупа в тялото си една представителка на нежния пол. Следователно тя се храни добре. А гладният мъж обикновено е възприеман като човек без ресурси, дори и за кратък период от време. Когато той види надарена в бюста жена, той инстинктивно желае да гравитира около нея и да се добере до нейния ресурс, пише БТА.

Ако се погледне тази особеност в еволюционен план, гладните мачовците са имали по-добри шансове за оцеляване и възпроизводство в компанията именно на такива дами и това ги е правело по-атрактивни за тях. Изследването също установило, че бедните във финансово отношение мъже също гравитирали около жени с по-големи гърди.