Може да проявите алергия към спермата, също както към растения


Вярно!
Подобно на други алергични реакции симптомите могат да бъдат сърбежи и обриви. Начинът, по който може да се предпазите е като ползвате презерватив.

Вече никои не боледува от сифилис


Не е истина! Много хора приемат че това е болест на миналото, но грешат. Това е една от най-разпространените болести по полов път. Нелекуването му може да доведе до увреждане на мозъка, нервите, очите, а може да се окаже и с фатален край.

Ако имате генитален херпес и правите секс с презерватив няма да заразите партньора си


Погрешно!
Презервативът невинаги предпазва от разпространението на инфекцията. Най-добре е да я излекувате напълно, ако е необходимо си направете и кръвни изследвания.

Грубият секс може да предизвика счупване на пениса

Истина!
Еректиралият пенис и изпълнен с кръв. При рязко движение се получава фрактура на основата на пениса и се получава и кръвоизлив. Много е болезнено и заздравяването му може да отнеме седмици.

Размерът на пениса при мъжете се определя от големината на ръцете и краката им.

Не е истина! Група уролози са направили изследвания в тази област и споделят, че това не е определящо за мъжкото достойнство.

Ако той не може да го вдигне, значи жената не полага достатъчно усилия или не е секси.

Не е вярно!
Има много причини, които да възпрепятстват ерекцията като стрес, прекалена употреба на алкохол, депресия. Еректилната дисфункция е сериозен проблем при мъжете. Посещенията при сексолога могат да помогнат на мъжа да бъде отново активен.