Мъжете по принцип трудно споделят чувствата си. Поне повечето от тях. Някои дори считат, че е чиста загуба на време и усилия да говорят за онова, което ги вълнува. Тъй като обаче хората сме социални същества и се сближаваме най-вече чрез комуникацията помежду си, не е зле понякога да напомняме на тези мъже, че липсата на общуване може да се окаже пагубна за брака или за връзката им.

И за да не бъдем голословни, оставяме да говорят мъже, които са преживели точно това. Те съставят един своеобразен гид за това как може мъжът да отдалечи жената от себе си и да разруши брака си.

Ако вашата цел е точно такава и се чудите как да разкарате жена си в 15 стъпки, можете да не следвате тези съвети. В случай че желаете да имате здрава връзка с човека до вас обаче, вникнете добре в думите на препатилите хора.

Не бъдете "затворена книга"

Бъдете открити и честни с жената до вас. Комуникацията е в основата на всяка връзка. Хората много се променят с годините и ако не общувате с човека до вас, може една сутрин да се събудите до напълно непозната личност.

Не се преструвайте, че я слушате

Ако само кимате с глава и мрънкате нещо от време на време, не означава, че сте добър слушател. А и жените винаги знаят дали мъжът ги слуша, или не.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Недейте постоянно да изтъквате недостатъците ѝ

Вместо да я карате да се чувства зле всеки ден, карайте я да се чувства добре. Ако постоянно я наранявате с думите или упреците си, ще живеете с една по-скоро нещастна жена.

Не спирайте да ѝ помагате

Не оставяйте цялата домакинска работа на жената до вас. Тя не е само нейно задължение и може да бъде много изтощителна.

Не я унижавайте пред децата

Не я унижавайте изобщо, но когато го направите пред децата ви или пред други хора, това е изключително грозно и непочтено. Решавайте проблемите си на затворени врати. И не забравяйте, че какъвто пример дадете на децата си, такъв пример ще последват в своите връзки в бъдеще.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Не се увличайте по други жени

Нормално е да погледнете красива жена, която мине край вас, не се оправдавайте пред половинката си, не я лъжете, че не сте се загледали. По-добре си признайте, но веднага направете комплимент на съпругата си, за да ѝ покажете, че нея цените много повече.

Владейте се

Дори да усетите, че губите самообладание по време на семеен скандал, винаги бройте до 10 (поне) преди да кажете или направите нещо, което не може да бъде забравено.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Не си мислете, че сте по-умен от нея

И никога не си мислете, че знаете какво си мисли тя. Подценяването и предположенията не са никак здравословни за връзката.

Не се опитвайте вие да решите нейните проблеми

Ако жена ви помоли за помощ, съдействайте ѝ, но недейте постоянно да се приемате като неин спасител. Понякога жените могат да ви разказват за проблемите си в работата просто, за да споделят, а не защото очакват вие да им предложите решение.

Не спирайте да я карате да се чувства обичана

Понякога е доста трудно, особено когато жена ви е ядосана и постоянно иска да се кара с вас. Вместо да се впускате в спора обаче, усмихнете ѝ се, кажете ѝ, че я обичате и колко сте благодарен, че сте заедно.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Не бъдете фалшив герой

Това, че сте занесли туба с минерална вода до петия етаж, не означава, че жена ви ще ви боготвори до края на живота си. Жените забелязват всеки малък жест и всяка помощ.

Не говорете лоши неща зад гърба ѝ

Жена ви и вие сте от един отбор, не го забравяйте и не говорете лошо за нея пред приятелите си.

Не се отдалечавайте от нея заради телефона и телевизора

Знаем, че мачът е важен, както и телефонът ви, но замислете се колко време посвещавате на тези устройства и колко на жената до вас. Понякога сметките наистина не излизат.

Не избягвайте трудните разговори

Те са неизменна част от всяка връзка. Но ако бягате от трудния разговор за проблемите ви, то бягате от възможното решение.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Никога не спирайте да я целувате

Целувайте я сутрин, вечерта, през нощта. Интимността е онова, което ще запази връзката ви жива и пълноценна.