Има ли честност?

Многото лъжи са пагубни за брака. Ако много пъти не сте били искрени с партньора си, е време да поправите грешката си или да прекратите връзката си.

Можем ли да правим компромиси?

Малките и големи проблеми често се решават след водене на спор. Ако искате да останете заедно, трябва да умеете да взимате решения, които устройват и двамата.

Грижим ли се за нуждите на другия?

В брака партньорите трябва да полагат грижи за доброто състояние на любимия човек. Преценете дали бихте могли да си осигурите удоволствие и спокоен живот.

Вярваме ли на партньора си?


Може ли той да осигури най-доброто за вас и семейството? Може ли при проблем единият да разчита на адекватна помощ от другия?

Какво искаме от живота?


След като ще сте заедно през остатъка от живота си, е хубаво да се движите напред в една посока. Не е нужно да имате еднакви цели, но поне да са близки.

Имаме ли колебания?

Ако имате безсънни нощи и нещо в решението за брак ви притеснява, може и да не сте готови. Хубаво е мисълта за сватбата да ви изпълва със щастие и да сте напълно наясно с важната стъпка, която ви предстои.

Има ли взаимно уважение?

То се основава на доброто отношение на партньорите един към друг. Както физически, така и по време на разговор. Доверието в решенията на другия също е от значение.

Говорили ли сте за деца?

Срещали сме двойки, в които единият партньор е 100% сигурен, че някога ще стане родител, а другият никога не е искал подобно нещо. Ако искате брак, поставете въпроса възможно най-скоро и се уверете в сериозния отговор на любимия човек.

Какви са финансовите ви изисквания?

Ще имате ли общ бюджет? Парите могат да се превърнат в голям проблем за един брак, но а съжаление трябва да се говори за тях и да има яснота.

Колко ме дразни човекът срещу мен?

Има ли неща от поведението и навиците на партньора, които ви дразнят или разстройват на този етап? Можете да го помолите да ги промени, както и да попитате какво би променил той във вас.