Френският дизайнер изпрати на подиума манекенки-пантери и клоуни. Моделите дефилираха пред съсредоточения поглед на актрисата Катрин Деньов.

Сред подчертано театрален декор Жан Пол Готие представи тоалети от кожа, пера и кадифе с наименования като "Розовата пантера", "Жената котка" и "Круела Девил".

Дори прическите на манекенките съответстваха на петнистите тоалети, за да е пълна приликата с хищен обитател на джунглата. "Котешките щампи винаги са били актуални във висшата мода", сподели Жан Пол Готие зад сцената.

Дизайнерът, известен с ексцентричния си вкус, не изневери на себе си, изпращайки на подиума модели с палта средна дължина на леопардови щампи, изработени от... пера. "Това е нещо като мелез между пиле и пантера", заяви Готие.

В колекцията на френския дизайнер бе застъпен и клоунски мотив, вдъхновен от филма "Клоуните" на италианския режисьор Федерико Фелини и клипа към парчето "Ashes to Ashes" на Дейвид Боуи, в който изпълнителят е облечен като цирков артист. Визията бе постигната с V-образни външни джобове, които придаваха квадратен силует на панталони и рокли. Вижте снимки >>