Френската модна къща "Givenchy", която е част от групата LVMH, обяви, че е избрала Матю Уилямс за свой творчески директор, съобщиха световните агенции.

Вижте снимки на Матю >>

Първият му работен ден на поста е днес - 16 юни. Уилямс, който е на 34 години, ще представи първата си колекция за "Givenchy" през октомври в Париж. Американският дизайнер има свой лейбъл "Alyx" и е автор на костюми за Лейди Гага и Кание Уест.

Уилямс разпространи изявление днес, в което изтъква, че се надява да въведе френската модна къща "в нова ера, основана на модерното и на включването".

"В тези безпрецедентни времена за света искам да отправя послание за надежда, заедно с моята общност и колеги и възнамерявам да допринеса за положителна промяна'', заявява Уилямс.

През април британската дизайнерка Клеър Уейт Келър обяви, че напуска френската модна къща "Givenchy", след като бе неин творчески директор през последните три години. Келър бе първата жена на тази позиция в компанията, припомня БТА. Тя създаде булчинската рокля на Меган Маркъл, която се ожени за британския принц Хари.