Колекцията на Роксанда Илинчич беше показана на Лондонската седмица на модата.

Вижте снимки >>

Когато през 2016 година дойде моментът на встъпване в длъжност на президента Доналд Тръмп, съпругата му Мелания се довери именно на сръбската дизайнерка, която живее в Лондон. Първата дама на САЩ застана на трибуната на конгреса в Кливланд в бяла рокля с три-четвърти ръкави, бухнали под лакътя.

Тоалетите на Роксанда Илинчич се харесват и на Мишел Обама. В нейна рокля тя посрещна китайския президент през 2011 г. Почитателки на Илинчич са още Кейт Мидълтън, Гуинет Полтроу, Кийра Найтли, Дейзи Ридли и много други.

Колекцията на Роксанда Илинчич продължи свързаната с обемни ръкави тенденция, наблюдавана в други дефилета в рамките на Лондонската седмица на модата.

Представени бяха раирани сака и дълги рокли. Моделите носеха тренчкоти и широки рокли, а дълги шалове в ярки цветове са добавени към блузи и костюми.

След като се вдъхновила от стенописи и керамика, Илинчич е украсила с абстрактни принтове някои проектирани от нея облекла. Вечерните тоалети са от коприна. Сред преобладаващите цветове са тютюнев, оранжево, синьо, зелено.