В колекцията на Кристофър Кейн личеше голямо разнообразие, като силно впечатление направиха оригиналните бели сака, карамелените плисирани рокли, закопчани с болтове и гайки, и вталените комплекти в бяло и ярко жълто, разкрасени с пластмасови панделки и волани.

Сред VIP гостите от първия ред личаха съпругата на британския премиер Саманта Камерън и главна редакторка на сп."Вог" Ана Уинтур.

30-годишният дизайнер Кристофър Кейн се наложи като едно от големите имена в британската мода. И тази година, според специалистите, той показа изисканост и креативен блясък. Неговата колекция, както обикновено, беше дръзка и оригинална.

Не по-малко футуристична бе модната линия, предлагана от марката "Burberry Prorsum", считана за истинска фешън институция на Острова. За пролетно-летния сезон догодина модната къща представи модели с металически кожи, лъскав сатен и платове, приличащи на фолио във всички цветове на дъгата. "Бърбъри" и на тези дефилета заложи на екстравагантността, която лъхаше от банските костюми в шанжан краски, от металическите кожени тренчкоти и от сатенените корсети. Палитрата на моделите беше издържана в цветовете на скъпоценните метали и камъни - злато, сребро, смарагд, тюркоаз, рубин. "Исках да представя колекция, която да накара хората да се усмихват", довери креативният директор на марката Кристофър Бейли. На първия ред на дефилето на "Бърбъри" присъстваха Хари Стайлс от One Direction, Дита фон Тийз, Дев Пател от "Беднякът милионер" и тенис асът Анди Мъри.

Не само Кристофър Бейли бе обзет от лъскавата "метална треска". Тя сякаш беше обхванала и другите колекции. При Джонатан Сондърс личаха холографски материали при изработката на неговите парти тоалети. В дефилето на "Topshop Unique" впечатляваше търсената комбинация на среброто с органзата, а в моделите на "Прийн" видно място заемаха металическите дантели. Вижте снимки >>