С грим от Пепа Стоянова за Proface и прическа от Жоро Петков, красавицата позира пред обектива на Георги Божиков от Hammer Studio с тоалети на H&M.

Ето какво провокира модните експерти при създаването на имиджа на Катя за фотосесията:

Жоро Петков - коса: В прическата на Катя запазихме максимално дължината на косата. Тя има много хубава, плътна, леко чуплива коса. Единственото, което промених е, че направих малко повече етажи в горната част на косата, за да има по-голям обем, защото за структурата на нейното лице е много по-добре, когато има обем и отгоре.

Най-важното е една коса да е добре подстригана. Винаги трябва да е съобразена със структурата на косъма, с ръста на жената, с дължината на врата, ширината на раменете, брадата, скулите, носа, челото и ушите. Всичките тези неща трябва да се съобразяват, когато се изгражда образа на една прическа
. - допълва коафьорът на зведите. Защото някой път по-дълга или по-къса коса могат тотално да променят имиджа на един човек и да го загрозят или да го разхубавят съответно. Една дама например, с по-остро лице и по-остра брада, етажите, които има в горната част, винаги трябва да са под брадичката, за да изглежда по-нормална форма, защото, ако са до средата на скулата, лицето й ще изглежда още по-малко, а брадата й ще изглежда много по-дълга и остра. Така че прическата може да е добра, но просто да не е съобразена със съответния човек.

За прическата на Катя сложих малко пудра за втвърдяване на корена й, за задържане на обема, тупирахме малко повече в основата, за да постигнем една луксозна осемдесетарска визия на косата. По този начин тя може да ходи с косата, пусната и от двете страни, с бретон на една страна, може да раздели, ако иска и на среден път и тогава прическата намеква за Джей Ло, за през деня винаги може да добави цвете в косата. Хубавото, когато е добре изсушена и оформена косата, е, че тя след това може много лесно да се прибере с малко лак отзад на опашка, да тупира опашката и да я завърти в малко кокче, тъкмо ще запази обема, а ще и има кокче и ще придобие между небрежен и делови вид.

Пепа Стоянова - грим: Катя е едно изключително слънчево и красиво момиче. По принцип тя е много и достатъчно естествено красива, затова реших да направя малко по-силен грим, малко по-цветен, с по-ранообразни цветове, за да мога да подчертая хубостта и да я направя малко по-секси, тъй като тя изглежда малко по-нежна и невинна, а носи много сексапил в себе си. Това, което ме вдъхнови, е, че лицето й е много свежо, младо и податливо на всякакви експерименти.

Кожата й е много чиста и свежа, тя има един много свеж тен, абсолютно неутрален като цвят, колкото студен, толкова и топъл, косата и очите й също не са категорично "стоплени", така че бихме могли да си позволим абсолютно всички цветове. Тук въпросът е на степенуване на цветовете и на контрастната хармония.

H&M - стайлинг: Този сезон H&M предлага изключително разнообразие от десени, материи и кройки. За горещите летни дни истински хит са късите рокли със смели принтове и скулптурирани форми, като при тази роклята с трайбъл принт, с която позира Катя. Неоновите нюанси изпъкват още по-ярко върху тъмния фон. Комбинацията от тези цветове я правят подходяща както за дневна разходка из града, така и за вечерно парти.

За втората визия от H&M избраха за Катя бял пеплум топ с бродерии и панталон с флорален принт. Пеплумът все още е един от най-силните трендове за това лято, а в магазините на H&M ще можете да намерите невероятно много предложения, главно в Trend секцията. Този топ е прекрасен пример за това. Разкрояването от кръста подчертава естествената линия на талията и придава женственост. Белият цвят позволяла всякакви комбинации от цветове, затова и избрахме този панталон с актуален принт цветя и широки крачоли, които допълват тенденцията за олекотен обем. Леката материя и свободната кройка го превръщат в перфектно решение за топлите юлски дни.

В дълга прозрачна пола Катя позира редом с един от най-предпочитаните модели у нас и носителка на титлата Мис България Юлия Юревич, която издаде на победителката в модния ни конкурс някои от най-интересните тайни на професионалното позиране пред обектива, облечена в рокля в бордо и перли. H&M като марка, която е винаги на върха на модните трендове, предлага дългата полупрозрачна пола в комбинация с ефирна риза. Това е един от най-интересните акценти, който засичаме все по-често в street style блоговете. Позволява всякакви съчетания – може да бъде носена както с кецове или сандали, така и с актуалните обувки на платформа. Друг силен тренд, който тепърва навлиза и внася лек есенен полъх, са роклите в цвят бордо. Цветът ще бъде често срещан следващия сезон, най-вече в комбинация с маслено зелено, златисто и… перлени колиета.

Най-добре се вживя в ролята си на модел Катя по време на снимките, за които позира с дънки и блуза с пайети. Дънките са неизменна част от ежедневния гардероб. Тесните кройка подчертава тялото и оптически издължава силуета. Комбинирайте ги с тишърт с пайети и обувки с платформа, за един по-женствен и ефектен външен вид.

На финала тя позира с рокля в неонов цвят. Елегантни и меки, това са силуетите, които H&M лансира този сезон. Те са микс от съвременна елегантност и романтична женственост, който предоставя безброй възможности за комбинация и индивидуален стил. Роклята в ярък цвят е задължителна част от гардероба това лято. Сложната бродерия от жълти цветя в съчетание с бяло придава топло излъчване и настроение.

Вижте превъплъщенията на Катя в снимки >>


Участвай в модния конкурс на Dir.BG!