В първия сезон на "Стъклен дом" той беше съпруг на Елена Петрова. Всички още говорят и за тайната любов на актьора с екранната му половинка Ирен Кривошиева, която пламва по време на снимките на “Поема” през 1986 г.

В последния епизод на “Стъклен дом”, който bTV излъчи в понеделник вечерта, Данаилов целуна един от най-успешните български модели - Станимира Колева.

“Не беше лесно да целуна Стефан Данаилов. Но той по много елегантен начин ме накара да се отпусна и нямаше никакво напрежение по време на снимките. Шегувахме се преди това. Чувствам се привилегирована да работя с такъв актьор като него”, обяснява Станимира пред "24 часа".

Вижте снимки на Станимира >>

Преди всеки кадър двамата хващат сценария и обсъждат как този разговор ще звучи и в реалния живот. Репетират, а понякога и сменят малки реплики, за да звучат по-естествено. “Той е страхотен учител, истинско удоволствие е да се работи с него.”

Това не е първото участие на Колева в игрален филм. През лятото тя се снима заедно с Асен Блатечки в “Пъзел” на Иво Стайков. Станимира е една от най-успешните манекенки на “Визаж” в чужбина. Тя работи дълго време в Париж и Ню Йорк. Връща се в България преди 2 години, когато се омъжва за Кирил Кленовски. Преди година на бял свят се появява дъщеря им Мария.