През 2013г, Хенкел Централна и Източна Европа (Хенкел ЦИЕ), обяви за дванадесети пореден път конкурса си за изкуство Henkel Art.Award. Наградата възлиза на 35 000 евро, парична награда от 7000 евро и две изложби и е насочена към визуално креативни творци от 23 страни от Централна и Източна Европа. Срокът за подаване на произведения на изкуството е 7 юни 2013г. Миналата година са представени 931 произведения на изкуството на млади творци от 20 държави.

Информация и условия за участие може да намерите на :http://art.award.henkel-cee.com и www.facebook.com/HenkelArtAward

Хенкел Art.Award. 2013г. в сътрудничество с Култур Контакт Австрия и Музеят на модерното изкуство във Виена (MUMOK) отново ще удостои изключителни и новаторски творби, представени от визуални артисти, работещи в областта на живописта, рисунката, фотографията, видео и монтаж.

Забележително международно жури ще се събере през есента на 2013 г. да номинира петима финалисти сред всички участници. Победителят ще бъде обявен на гала церемонията по награждаването, която ще се проведе във Виена през декември 2013 година.

"Изкуството допринася за взаимното разбирателство и по този начин до положително съжителство между хората", казва Гюнтер Tумстер, президент на Хенкел Централна и Източна Европа, за да обясни причините за дългогодишния ангажимент на Хенкел към спонсориране на изкуството. "С Хенкел Art.Award. ние се стремим да насърчим това развитие в Източна Европа.