Концертът, посветен на 110-годишнината от рождението на създателя на уникалния национален фолклорен състав Филип Кутев, е на тази вечер от 19.00 часа в зала 1 на НДК. Изцяло новата продукция е озаглавена "Извори", съобщават от ансамбъла.

Известната певица Нели Андреева ще изпълни превърналата се в световен хит "Малка мома", сътворена от нея и Георги Генов. Сред солистите на концерта са и Сорина Богомилова, Ивелина Димова, Дарина Джамбазова, Таня Митева, Таня Първанова, Даниела Райкова, Нина Арнаудова.

Изворен фолклор в автентичен, аранжиран или авторски вариант - танци, инструментални пиеси, песни - ще поднесат по атрактивен начин близо 70 души на сцената на НДК в празничния спектакъл, който продължава над час и половина и е за ценители от всички възрасти.

За пореден път ансамбълът демонстрира своя стремеж към изваждане на бял свят на древни ритуали, свързани с русалии, нестинари. Извличане на най-доброто от корените - върху това работят от години в уникалния по своя замисъл състав, създаден преди 62 години.

Ще бъдат изпълнени няколко танца само с мъжки или женски състави - "Катарзис", "Шпори", "Русалийски игри", "Житница", обхващащи целия емоционален спектър - от невъздържаното веселие до дълбокия трагизъм. Като "програма на контрастите" характеризират новата си идея от екипа.

С "Извори" ансамбълът продължава националното си турне. Билетите за концерта са между 10 и 20 лв. и се продават в Билетния център на НДК, чрез "Тикетстрийм", както и от организатора на тел. 0879 988 085.