В продължение на 19 години Ал Бано и Ромина Пауър бяха разделени и нямаха съвместни изяви. Те си размениха доста обвинения, основно заради безследно изчезналата им дъщеря Иления. Възобновяването на съвместната си дейност двамата обявиха през 2013 г. с първи концерт в Москва, а тази година се завърнаха и на фестивала в Сан Ремо.

Вижте снимки на Ромина и Ал Бано >>

Ал Бано и Ромина Пауър са един от най-известните италиански дуети в света. Двамата се запознават през 1967 г. по време на снимките на филма "Nel Sole" и се женят три години по-късно. Имат 4 деца заедно. Ромина е дъщеря на холивудската легенда Тайрон Пауър. До 1983 г. двамата с Ал Бано заснемат седем филма. Музиката обаче е тази, която им носи най-големи успехи и ги прави известни в цял свят.

През 1982 г. дуетът достига рекорди в Италия с четири песни в "Топ 10" на местните класации. През същата година Ал Бано и Ромина участват на фестивала в Сан Ремо с "Felicita" и се класират на второ място. Песента става хит в цяла Европа и продава шест милиона копия. Само малка част от другите им хитовете са "Sempre sempre", "Sharazan", "Nostalgia Canaglia" и "Liberta".

Билетите за концерта се продават в мрежата на Eventim на цени от 40 до 120 лева.