Прекрасната португалка Ана Моура, която българската публика познава от концерта й в зала „България“ преди 5 години, ще зарадва феновете си с разстърстващо си фадо.

Няма друг такъв глас. Той се издига до невъобразими височини и сякаш засиява. Ана успява да вземе най-доброто от класиката и да го пресъздаде през своята индивидуалност – многостранна и зряла.

Ана е символ на дълбокия и изразителен стил, олицетворяващ португалската душевност и възпяващ универсални теми като любовта, раздялата и самотата.

Кариерата й започва във фадо къщата "Senhor do Vinho", където е открита от Мария де Фе. Неин продуцент става Хорхе Фернандо, който й помага при издаването на първия и втория й албум.

Ана бързо постига огромен успех в Европа, а албумите й - платинен статус.
През 2004 г. Моура става първата португалска фадо изпълнителка, концертирала в легендарната "Карнеги хол" в Ню Йорк.

Когато Мик Джагър посещава фадо къщата в Лисабон, където пее Ана,  той буквално капитулира пред „божествения силует, пленителни очи и чувствен глас” на португалската певица. Веднага я кани да вземе участие в проекта „The Rolling Stones Project vol 1”, с който обикалят Япония, Америка и Европа. Те записват две съвместни изпълнения - „No Exepectations” и “Brown Sugar”, които превземат класациите.   

Концертът на Ана Моура се организира от "БГ Саунд стейдж", а билети на цени от 40 до 100 лв. могат да се купят в мрежата на Ивентим и на касата на НДК.