Тежко поражение претърпя един от най-самоуверените участници във "Фермата". Въпреки че беше напълно убеден в превъзходството си, барманът Ивайло падна на Арената от IT милионера Стефан и напусна предаването завинаги. Емигрантът, който е работил в заведение на лекоатлета Юсеин Болт в Лондон, беше сразен от съперника си с 5 на 16 само три седмици преди финала на риалитито и се раздели с мечтата си за голямата награда от 100 000 лева.

В два последователни дни участниците се изправиха един срещу друг в гладиаторски битки, изискващи сила, бързина, сръчност и съобразителност. Двамата коваха дъсчен мост, рязаха греди, дърпаха до изнемога варел по баир, "впрегнаха" се в тежка каруца и я затъркаляха между препятствия, теглиха въже, цепиха пънове и премятаха огромна гума.

Стефан

Снимка: bTV

Във всички битки Ивайло разчиташе на силните си ръце и крака, спринтираше мощно, а в устрема си два пъти се удари - смаза палеца на ръката си с чук и травмира петата си. Конкурентът му пък използва не само мускулите, но и интелекта си - той разпредели по-добре силите си, игра по-концентрирано и логично грабна победата.

"Стефо, браво, ти спечели заслужено! Аз дадох всичко, на което съм способен. Тръгвам си с високо вдигната глава и горд от себе си", заяви Ивайло преди да се сбогува.

Напускането му направи най-щастлива една от участничките - лайфкоучът Ваня, с която барманът често се заяждаше и дори обиждаше.

Стефан

Снимка: bTV