Елизабет Втора се появи в невероятно добро настроение, широко усмихната, със сив шал около раменете, от който блещукаха пришити бляскави камъчета, помагайки си малко с бастун на шоуто с коне, което даде старт в неделя на тържествата по случай платинения й юбилей.

Embed from Getty Images

На "Галоп през историята", която бе наречена конната феерия oт пресата на Острова, се появи Том Круз, а Хелън Мирън игра кратък откъс на сцената, като те бяха част от звезден състав, отбелязал 70-годишното управление на кралицата. 500 коне и 1000 изпълнители участваха в спектакъла. Том Круз анонсира представянето на Кралската конна артилерия.

Снимка: Getty Images

Круз, най-известен с филми "То Гън" и "Мисията невъзможна", каза пред ITV, че кралицата "е жена, на която много се възхищава".

Момент от шоуто, представящо различни исторически периоди

Снимка: Getty Images

"Това, което е постигнала, е историческо. Тя се е срещала с президенти, световни лидери, хора от всички сфери на живота. Не само американците, но и светът познава достойнството, предаността и добротата й- това винаги съм чувствал относно нея. Тя е издържала през история, която е просто изключителна през последните 70 години", смята той.

Embed from Getty Images

Хелън Мирън изигра Елизабет I в едноименния филм и Елизабет II в "Кралицата". 96-годишната Елизабет Втора пристигна на арената на замъка в Уиндзор за Royal Windsor Horse Show и беше приветствана от публиката, която стана на крака. С което тя разсея опасенията, че има проблеми с мобилността, заради това, че не успя да присъства на откриването на парламента.

Снимка: Getty Images

Тя се настани в кралската ложа в неделя, прие почетния караул с участието на гвардията на Coldstream, полка на RAF и Кралския флот, докато се изпълняваше националният химн.

Снимка: Getty Images

Кралицата седеше с одеяло на коленете и шал на раменете и в един момент беше забелязана да си поставя нов слой червило на устните.

Снимка: Getty Images