Не е необходимо човек да гледа всичките 700 нови заглавия, които Холивуд създава всяка година (разбира се, преди пандемията да завладее света), за да знае, че въпреки различния жанр и сюжет на отделните продукции, във всички тях присъстват определени повтарящи се детайли, превърнали се в до болка познати клишета. Няма значение колко голямо старание влагат режисьорите, за да изненадат зрителите в киносалоните, стереотипът винаги е един и същ... Например, като задължителното правило във филмите на ужасите, гласящо, че главната героиня трябва да влезе съвсем сама в мрачното мазе на къщата си, за да провери каква е причината за смразяващия кръвта шум, носещ се от него. Да... Понякога баналните елементи, изграждащи лентите, могат да бъдат наистина досадни.

Кои обаче са най-дразнещите сред тях? Ето какво споделят потребителите на социалните мрежи:

Екшъни и трилъри

Когато нещо лошо се случи, основният персонаж веднага отива до мивката, за да наплиска лицето си със студена вода.

* * *

Можете да бъдете сигурни, че ако в някой филм има преследване, то рано или късно гонитбата ще премине през китайски ресторант.

* * *

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Независимо от факта, че държи дебела папка, съдържаща поне 30 страници, главният герой хвърля бегъл поглед на най-горната и вече е наясно с цялото съдържание на документите.

* * *

Ако ранят един от главните герои по време на престрелка, то партньорът му неизменно се втурва към него, за да го хване за ръце, захвърляйки собственото си оръжие настрани, като напълно забравя за злодеите с пистолети наоколо.

* * *

Независимо колко време прекарат в джунглата, жените винаги са добре епилирани, докато на мъжете брадите им растат сякаш за секунди.

* * *

Всички участници в битка, развиваща се на палубата на кораб, са стъпили здраво на краката си, без да загубят равновесие дори за миг. Все едно вълните магически са изчезнали и морето услужливо е притихнало, докато трае сражението.

* * *

Айфеловата кула в Париж се вижда от всички прозорци в града.

* * *

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Когато някой реши да посети главния герой в жилището му, входната врата никога не се заключва, след като гостът влезе.

* * *

Отговаряйки на обаждане по мобилния си телефон, хората във филмите никога не знаят кой ги търси, независимо дали е техен близък. Но когато решат да наберат свой познат, те помнят номера му наизуст и веднага го набират.

* * *

Всеки път се изумявам, когато гледам сцена, в която един от героите не само язди кон, но и стреля... При това улучва целта си! Как точно се случва това? Все пак ръцете на човек трябва да са неподвижни, за да успее да се прицели.

* * *

Всичко, което трябва да направите, за да заличите данните в един компютър, е просто да унищожите екрана му. Това е!

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

* * *

Един час, след вземането на ДНК проба от заподозрения, полицията вече разполага с резултатите.

* * *

Очевидно всички полицаи си носят по едно одеяло в колата, което да преметнат върху раменете на главния герой в края на филма.

* * *

"Добре ли сте?" - съвсем нормален и обичаен въпрос, след като те е блъснала кола или кракът ти току-що е откъснат от акула.

* * *

"Трябва да пиеш вода!" - съветът, който получаваш, докато лежиш в леглото, облян в студена пот, след като току-що са извадили от тялото ти куршум.

* * *

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Независимо дали опитват месо от екзотично животно или извънземно, героите казват: "Има вкус на пиле!"

* * *

Дразня се, когато действащите персонажи във филмите изричат: "Да се видим в бара" и техният събеседник вече е разбрал всичко... аз стоя и се питам кой е този бар... В колко часа? В кой ден от седмицата?

Романтични комедии

Най-честата причина, поради която момчетата целуват момичетата, е, за да ги накарат да млъкнат.

* * *

Ако видите как някое момиче поставя ръка върху устата си, след което се втурва да кашля над най-близкия кош за боклук - бременна е!

* * *

Когато видите по филмите жена, която носи куп книги в ръце, бъдете сигурни, че тя всеки момент ще се сблъска с привлекателен мъж. В следващия кадър той ще ѝ помогне да събере падналите на земята томове, погледите им ще се засекат и те моментално ще се влюбят един в друг.

* * *

Главната героиня утешително казва на приятелката си: "Спокойно, нещата могат да бъдат и по-лоши"... След това изведнъж започва да вали дъжд.

* * *

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Сутринта, търсейки любимата си, главният персонаж опипва с ръка празното място до себе си в леглото. След 2 секунди започва да се паникьосва, мислейки си, че са я отвлекли извънземни. Накрая се оказва, че тя не е на космически кораб, а в кухнята... правейки бъркани яйца за закуска.

* * *

Филмова логика - местиш се в друг град и точно след 10 мин., прекарани на непознатото място,  вече имаш нови приятели...

* * *

В холивудските продукции не се признава друг спорт, освен бейзбола!

* * *

Какво означава да си беден? Ако съдим по филмите, това е да притежаваш просторен апартамент, но да имаш малко мебели.