Общо 185 български музиканти, наред с бенд от Италия, ще участват в концерта на легендарния италиански композитор и диригент на 10 декември в зала "Арена Армеец София". Енио Мориконе композира музика за повече от 20 наградени филма, както и няколко симфонични и хорови аранжименти, част от които ще бъдат изпълнени в София. Сред тях са мелодиите от филмите "За една шепа долари" /1964 г./, "Добрият, лошият и злият" /1966 г./, "Имало едно време в Америка" /1983 г./, "Недосегаемите" /1987 г./ и "Малена" /2000 г./.

Създаден през 2002 г., оркестърът на "Класик FM" се изявява в няколко концертни цикъла, включително "Концертмайсторите" и "Музиката на Америка", като последният е концентриран върху филмовата музика. Хорът на "Класик FM" съществува от 2005 г. като съвместен проект на "Класик FM радио" и Софийския камерен хор "Васил Арнаудов".

Концертът в "Арена Армеец" ще бъде също и с участието на шестима италиански музиканти - Сузана Ригачи /сопрано/, Гилда Бута /пиано/, Нани Чивитенга /електрически бас/, Масимо Д'Агустино /барабани/, Леандро Пичони /клавир/ и Роко Дзифарели /електрическа китара/.

Билетите са на цени от 50 до 180 лева.