След няколко месеца кастинги и обсъждания "Марвел" и "Сони пикчърс" са определили актьора, който ще изпълни ролята на Питър Паркър, съобщи "Асошиейтед прес".

19-годишният Том Холанд е най-известен с участието си във филма "Невъзможното", където партнира на Юън Макгрегър и Наоми Уотс, а също в историческия сериал "Вълча зала". Младият британец завърши наскоро участието си във филма "В сърцето на морето" на режисьора Рон Хауърд, където партнира на Крис Хемсуърт.

Холанд ще се появи за пръв път като Спайдърмен във филма "Капитан Америка: Гражданска война", в който ще се срещне на екрана с други герои от вселената на "Марвел".

От "Сони" и "Марвел" търсеха млад актьор за пресъздаване на образа на Спайдърмен, който за пръв път в историята да е на ученическа възраст - между 14 и 18 години. За ролята претендираха Ейса Бътърфийлд и Чарли Роу. В новия филм ще видим Питър Паркър в гимназията, преди да се превърне в алтер егото му.

"Уикилийкс" разкри наскоро поверителна информация от споразумението между "Сони" и "Марвел", че главният герой на филма "Спайдърмен" трябва да бъде хетеросексуален и бял.

Режисьорът на бъдещата лента ще е Джон Уотс. Снимките ще започнат следващите няколко месеца. Лентата ще излезе на екран на 28 юли 2017 година.