Евънс е във възторг и обяви, че това е най-любимото му предаванe за всички времена. Освен това той обича бързите автомобили и има голяма колекция от скъпи спортни коли.

Снимките на новото предаване ще започнат след няколко седмици, а на екран то ще се появи през 2016 година.

"Обещавам да направя всичко възможно, за да проявя уважение към вече постигнатото и да поведа шоуто напред", казва Евънс.

Крис Евънс е един от най-популярните и високоплатени водещи в британските радио и телевизия. Той се прочу през 90-те години на миналия век, когато води сутрешното предаване на Channel 4. Сега работи в Радио 2 на "Би Би Си" като водещ на "Сутрешното шоу", което е най-популярното в страната и има около 10 милиона слушатели.

Евънс заема мястото на скандалния Джеръми Кларксън, с когото са много добри приятели.
54-годишният водещ се сби с продуцента на Top Gear Ойсин Таймън в началото на март и първо беше временно отстранен, предаването свалено от ефир, а после и уволнен от медията.

Кларксън вдигнал 20-минутен скандал на продуцента, че във вечерята след снимките нямало риба с пържени картофки, понеже заведението не сервирало такава храна толкова късно вечерта. Разправията преминала в 30-секундно сбиване.

Милион фенове подписаха петиция за връщането на Кларксън, но "Би Би Си" припомни други негови "прегрешения", които изчерпили търпението на компанията.
Другите водещи на Top Gear– Ричард Хамънд и Джеймс Мей, напуснаха в знак на солидарност.

Сред имената, които се спрягаха за заместник на Кларксън, бяха Стивън Фрай и Роуан Аткинсън.

Медийният магнат Рупърт Мърдок коментира, че "Би Би Си" са допуснали огромна "глупост" да се разделят с известния водещ.

Автомобилното шоу Top Gear се гледа от около 350 милиона зрители и носи приходи около 50 милиона паунда годишно.