Видеото към #1 сингълa на легендарната рок банда Guns N' Roses, "Sweet Child O" Mine", официално е първото музикално видео от 80-те години, достигнало 1 млрд. гледания в YouTube. Това постижение е второто по рода си за бандата, чието видео към епичното парче "November Rain" (1992 г.) през 2018 г. се превърна в първото (и единствено до момента) видео от 90-те с над 1 млрд. гледания.

Guns N' Roses превземат с необуздано поведение световната рок сцена и продължават да вълнуват света с албума си "Appetite For Destruction" от 1987 г., който се все още е най-продаваният дебютен албум на всички времена в САЩ с над 30 млн. копия в световен мащаб.

През 2018 г. излезе юбилейната ремастерирана и разширена версия на албума, озаглавена "Appetite For Destruction: Locked N' Loaded".

Постоянният успех на групата по време на турнето "Not In This Lifetime" в световен мащаб му отрежда четвърто място в списъка с най-успешни турнета в историята на световната музика.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Guns могат да се похвалят с над 6.7 млн. последователи в YouTube и рекордни видео постижения в продължение на десетилетия. Лоялната им фен аудитория по цял свят не спира да се връща към видеата на техните класики и превръща бандата в една от всички 200 най-гледани артисти в YouTube в цял свят за 2019 г.

Ето и няколко интересни факта за Guns N' Roses и видеата към сингли на бандата:

Видеото към "November Rain" е първото видео от 90-те години с 1 млрд. гледания в YouTube.

Guns N' Roses "Sweet Child O" Mine" е първото видео от 80-те години с 1 млрд. гледания в YouTube.

Guns N' Roses постигат над 6.7 млн. последователи в официалния си канал в YouTube.

През 2019 г. видеата на Guns надхвърлят 3.1 млн. гледания дневно.

Те са сред всички 200 най-гледани артисти през 2019 г., както в САЩ, така и в цял свят.

Guns N' Roses са постигнали общо над 895 млн. гледания на видеата си през 2019.

През 2019 г. видеото към "Sweet Child O" Mine" е гледано средно 590 хил. пъти на ден.