Чувствителната кожа е дерматологично състояние, което все по-често е причина за консултация със специалист. Чувствителната кожа може да прояви реакция към голяма част от активните съставки в козметиката, като аромати, консерванти, синтетични активни съставки. В изобилието от козметични продукти, има няколко правила, които ще ни помогнат да изберем правилния продукт.

Чувствителната кожа се нуждае от продукт с минимален брой съставки, за да се намали възможността от поява на реакция. Търсете продукти, разработени без консерванти във формулата си, защото консервантът също може да бъде потенциален дразнител. Не на последно място, чувствителната кожа се нуждае от ежедневна хидратация, за да се запази нейния баланс и комфорт.

В търсене на продукт, отговарящ на условията, открих Стерилната козметика. В днешната статия от рубриката на модерната жена ще ви разкрия тайните на Tolérance Extrême - първият фюжън хидратант, подходящ за свръхчувствителна кожа.

Защо Стерилна козметика?

Продуктите от семейството на Стерилната козметика се разграничават от традиционната козметика по три задължителни критерии: минимален брой съставки, специфична опаковка и 0% консерванти. Подбраните съставки са с висока толерантност към кожата, за да се гарантира безопасността на потребителите. В козметичните формули не се добавят консерванти, които да удължат техния живот и да предотвратят развитието на микроорганизми (т.е. замърсяването на продукта). На практика, консервантите не носят полза за потребителя.

Всичко това, разбира се, е възможно благодарение на специалната система СТЕРИЛНА КОЗМЕТИКА - патентована система за херметично затваряне, която позволява употребата на 0% консерванти и съхранява продукта стерилен, без опасност от външно замърсяване, през целия период на употреба. Целият производствен цикъл на продуктите протича в 100% стерилна среда.

За кого е подходяща стерилната козметика?

Стерилната козметика е подходяща за всички! Заради високия си профил на безопасност стерилната козметика се препоръчва от най-ранна детска възраст и е подходяща за всеки, независимо от възрастта и типа кожа. Стерилната козметика е сигурен и безопасен вариант за всяка чувствителна или склонна към нетолерантност кожа.

 

 Skincare routine: Бюти тайните в грижата за чувствителна кожа

Eau Thermale Avène използва патентованата от Pierre Fabre Dermo-Cosmetic система за Стерилна козметика - революционен пробив в дерматологията, и разработва серията Tolérance Extrême подходяща за чувствителна кожа, която се нуждае само от основни за грижа съставки. Тези продукти са всичко, от което се нуждаете, ако искате да освежите козметичния си несесер. Ако сте решили да се сбогувате завинаги с консервантите и неподходящите продукти, VЯRAFIED представя няколко лесни стъпки за грижа за чувствителната кожа:

Стъпка 1: Почистване

Изключително важна стъпка в поддържането на чиста и здрава кожа е почистването ѝ както сутрин, така и вечер. Тези от вас, които имат особено суха кожа, са наясно, че прекаленото почистване, миене или неподходящи продукти могат да влошат състоянието й. Ето защо, с удоволствие споделяме първата стъпка - Мицеларен лосион Avene. Продукт без отмиване, подходящ за всеки тип чувствителна кожа, почиства дори устните и очите без да ги изсушава. Нанесете върху памучен тампон и нежно почистете лицето, без да се налага да изплаквате.

Стъпка 2: Грижа

След почистване на лицето, идва ред на грижа, хидратация и подхранване. Според типа кожа, трябва да изберем подходящи продукт за грижа. Нормалната към смесен тип кожа се нуждае от по-лека текстура като флуид или емулсия; сухата кожа, от друга страна, се нуждае от богата и подхранваща текстура като крем. TOLÉRANCE EXTRÊME ЕМУЛСИЯ, част от семейството на стерилната козметика, е първият фюжън хидратант, специално създаден за нуждите на най-чувствителната кожа, като деликатнно се грижи за нея, благодарение на формулата си от само 6 съставки.

Емулсията предлага на чувствителната кожа само най-необходимите съставки, без аромат, попива веднага и не оставя излишен филм върху лицето, убедете се сами!

Сухата чувствителна кожа, има нужда от по-богата текстура като TOLÉRANCE EXTRÊME КРЕМ. Tolerance крем е хидратираща грижа, която гарантира сигурност и респект към баланса на кожата, благодарение на технологията Стерилна козметика. Подхранващата му текстура, със само 7 съставки, осигурява на сухата чувствителна кожата дълготраен комфорт.

  • За тези от вас, които искат допълнително да поглезят кожата на лицето си, ще споделим вълшебната Успокояваща озаряваща маска на Avene, която ще се погрижи за уморената и дехидратирана чувствителна кожа, с посърнал тен, изморен вид и чувство на дискомфорт. Нанесете плътен слой на суха кожа, оставете за 10 до 15 минути. Нежно премахнете излишния продукт с памучен тампон. Воала!
  • За "мамите" сред вас, ще препоръчаме Eau Тhermale AVENE Термална вода - Спрей с успокояващи, антииритативни и омекотяващи свойства, който успокоява нежната бебешка кожа, и същевременно, има още приложения - след процедури, при зачервявания, след спорт, след епилация или бръснене, за освежаване при пътуване.