adidas представи новите спортни обувки SOLARDRIVE с ексклузивно събитие на новата локация на общността на бегачите adidas Runners Sofia. В следобеда на 23-ти април гостите имаха възможност да тестват SOLARDRIVE по време на предизвикателството на adidas и да се убедят в качествата на модела. Капитаните на adidas Runners Sofia Надя Младенова и Калин Стоянов запознаха присъстващите с тренировките на групата на бегачите и отправиха малко предизвикателство към гостите, а победителите от него се прибраха със SOLARDRIVE.

SOLARDRIVE са обувки за бягане в два спиращи дъха цвята. Вдъхновени от технологии, използвани от инженерите в НАСА, маратонките предоставят отлично бягане с леката си структура. При създаването им е използвана и революционна технология Tailored Fibre Placement за още по-голяма опора и комфорт.

По време на събитието и след кратката презентация гостите тестваха новите SOLARDRIVE, с които посрещнаха и предизвикателството на adidas. За да провокират повече хора да преоткрият спорта в градски условия, водещите зададоха въпрос на участващите отбори, който ги заведе на локация, от която получиха следващата си загадка.

Разделените на 6 отбора, гостите се впуснаха с ентусиазъм предизвикателството, а отборът победител успя да разшифрова въпросите, да се придвижи между тайните локации и да се върне за скоростните 48 минути. Като награда всички трима участници от отбора си тръгнаха с чифт SOLARDRIVE, който ги изстреля и към заслужената победа.

SOLARDRIVE вече са налични в представителните магазини на adidas в страната.

adidas Runners е общност от бегачи в цял свят, която има своите местни представители в повече от 50 града. Лидери на общността са професионални треньори, които помагат на всички бегачи. Капитаните и треньорите в общността провеждат разнообразни седмични занимания, за да дадат не само умения, но и знания за правилно спортуване на посетителите.

Тренировките за различни видове бягане, стречинг, йога, силови и лайфстайл са безплатни и предназначени за всички, които искат да поддържат добрата си форма - начинаещи и напреднали.

Вече можете да намерите adidas Runners Sofia на две места - Fit City, Национален стадион "Васил Левски" и в Южен Парк, бул. "Петко Каравелов" 12

Разберете повече за общността и седмичните тренировки на https://www.facebook.com/groups/adidasrunnerssofia