Ето някои съвети как да използвате банския, за да изтъкнете предимствата и туширате недостатъците на фигурата си.

Щастливките с тяло с форма на пясъчен часовник е важно да помнят, че трябва да изберете правилния размер бански. Така бюстът изглежда добре поддържан и талията - подчертана.

Ако сте с малък бюст, най-доброто горнище на бански за вас са триъгълниците. Този вид горнище не акцентира на гърдите и в съчетание с долнище със същата триъгълна форма ще стои перфектно и ще подчертава правилните ви пропорции и талията.

За дами с голям бюст най-важното нещо при избора на бански костюм е добрата подръжка. Търсете бански с дебели презрамки. Удачен избор е презрамка през врата. Тя поема надеждно тежестта на бюста. Банските с банели също са добро решение, както и бански с твърди чашки. Неподходящи са много изрязани бански, защото големия бюст дърпа материята напред и колкото и еластичен да е банския, изрязванията му се деформират, не стоят прилепнали по тялото и не изглеждат добре.

Дамите с по-ниска талия трябва да внимават за модели, които дъпълнително визуално биха скъсили тялото. Например бански с долнище тип боксерки. Избягвайте модели на бански с ниско изрязани долнища, които минават през бедрата.

Ако искате да да направите краката по-дълги и стройни, изберете бански с високо изрязано долнище.

Дамите, чиито бедра са по-едри е хубаво да изберат бански, който да привлича вниманието на окото в горната част на тялото. Например бикини с изрязана тъмна долна част и по-ярко горнище. Точки, чертички, дребни фигурки са идеална щампа за горнището. Ако предпочитате едноцветен бански, изберете модел, който би привлякъл вниманието в горната част на тялото ви. Бикини с горнище с по-дебела презрамка през врата и изрязано долнище с ниска талия ще са идеални за тази цел.

При фигура с крушовидна форма
много трябва да се внимава с модели с долнища тип шорти. Не са препоръчителни, защото повечето плат ще подчертае по-широките ханш и бедра. Избирайте по-малки и плитки долнища на банските.

Ако имате по-пълна фигура, но талията ви е подчертана, идеален вариант е горнище тип папионка. Такова горнище привлича вниманието на раменете и шията и издължава оптически фигурата. Едновременно с това не насочва вниманието към ханша и талията. Ако добавите и подходящо долнище с ниска талия ефектът ще е много добър.

Ако имате по-момчешка конструкция опитайте чрез банския да уголемите оптически бюста си, както и да разширите областта на ханша. По този начин талията ви ще стане визуално по-малка. Подходящ е избора на бански в две части тип “триъгълници“ с меки чашки за горнището и някакъв детайл отстрани на бедрата за долнището. Ако предпочитате цял бански, търсете модел с по-тъмен цвят при талията или модел, солидно изрязан от двете страни в областта на талията. В никакъв случай не избирайте високо изрязан над бедрата модел. Вертикалните и диагонални чертички като щампа на бански също са идеално решение за вас.

Бански Yamamay 2012 >>
Bански Triumph 2012 >>
Бански Kooey 2012 >>
Плажна мода от Рио де Жанейро>>