Трикратната носителка на "Оскар" публикува снимка, когато като неизвестна актриса се опитала да получи роля във филма "Кинг Конг" (1976 г.). На кадъра Мерил се вози в метро.

Вижте снимки >>

"На тази снимка се връщам от кастинг за "Кинг Конг", където ми казаха, че съм "много грозна" за ролята. Това беше ключов момент за мен. Това едно лошо мнение можеше да унищожи мечтите ми за актьорска кариера и да ме накара да загубя вяра в себе си. Дълбоко поех въздух и казах: "Много ми е мъчно, че мислите, че съм прекалено грозна за филма ви. Но това е само едно мнение в море от хиляди различни и сега отивам да потърся положителна енергия. Днес имам 18 номинации за "Оскар", пише холивудската звезда, пише БГНЕС.

Като че ли Мерил е объркала бройката, защото държи рекорда за най-много номинации - цели 19.

На въпросния кастинг режисьорът Дино де Лаурентис казал за Стрийп, че е грозна, но на италиански език.

"Грозна е. Защо ми я доведе?"
, питал Дино сина си, без да подозира, че Мерил говори италиански. Когато тя му отговорила също на италиански, той изглеждал "все едно някой го е застрелял". Както знаем, ролята във филма е изиграна от Джесика Ланг.

Миналата година Мерил сподели как мислела, че е грозна за актриса и не винаги е била уверена.

"На младите мъже, а също и жени, ще кажа, че вашата сила
е в това, което ви прави различни и странни...", каза тя пред студенти в Университета в Индиана, където получи почетна докторска степен.