Пред списание "Ред" тя обяснява теорията си, че не трябва да се прави секс всеки ден, защото така се губи чарът му. От 2009 г. актрисата е омъжена за 54-годишния френски милиардер Франсоа-Анри Пино, имат дъщеря Валентина (9).

Вижте снимки на семейството на Салма >>

"Сексът не е ключ към щастливия брак, но е страничен ефект. Важно е да поддържате химията помежду си. Трябва да продължавате да се смеете, да откривате нови неща, да се забавлявате заедно, да продължава романтиката", казва Салма.

Тя споделя още, че е горда с брака си, който е пълен с любов, и това е най-голямото постижение в живота й. По думите й, домът е там, където е съпругът й, а всичко останало е приключение, което изживяват заедно.

Салма определя дъщеря си Валентина като чудото, което й се е случило.

"Родих късно. Винаги съм искала много деца, но не можех. Благословия е, че съпругът ми има други 3 деца, така че имам четири", добавя актрисата.

Франсоа-Анри Пино има син от супермодела от 90-те Линда Еванджелиста и две деца от друг брак. Той е президент и генерален директор на холдинга "Пино-Прентан-Редут", собственик на луксозни марки като "Гучи" и "Баленсиага".