30-годишната актриса каза в изявление, че ще подели сумата от споразумението си между Американското сдружение за защита на гражданските права, конкретно за предотвратяване на насилието над жени, и Педиатричната болница в Лос Анджелис, където е работила като доброволец, пише БТА.

Вижте снимки на Амбър и Джони >>
Снимки на насинената Амбър >>
Деп си отрязал част от пръст при кавга с Амбър >>

"Както е описано в ограничителната заповед и споразумението за прекратяване на брака ми, аз лично никога не съм се интересувала от парите, с изключение на факта, че бих могла да ги даря за благотворителност. Затова го правя с надеждата да помогна на тези, които нямат възможността да се защитят сами", коментира Хърд.

Тя и Деп постигнаха съгласие за развода си. Актрисата оттегли обвиненията в домашно насилие срещу Джони и издадената срещу него временна ограничителна заповед бе отменена.

Двойката обяви споразумението си, определяйки връзката си като "наситена със страст и понякога непостоянна, но преминала под знака на любовта" и добавяйки, че между тях "никога не е имало намерения за физически или емоционални вреди".

Споразумението прекрати 15-месечния брак на актьорите, след обвинения за домашно насилие от страна на Хърд и такива за изнудване от страна на Деп.